Kapılarımız Değerlensin projesi KKTCde sunuldu

Kapılarımız Değerlensin projesi KKTCde sunuldu


NİĞDE (A.A) - Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünün sınıf kapılarında uyguladığı Kapılarımız Değerlensin adlı proje, Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Birliği I. Kıbrıs Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresinde sunuldu.
     Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin (KKTC) Girne şehrinde gerçekleştirilen kongreye, katılımcı ülkelerin üniversiteleri, Milli Eğitim Bakanlıkları ve çeşitli kurumlar katıldı.
     Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünün sınıf kapılarında uyguladığı Kapılarımız Değerlensin adlı projenin ilgi gördüğünü vurgulayan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Durak, projeyi yerinde görmek isteyen ülkeler Niğdeye gelerek çalışmanın detaylarını almak istediklerini söyledi.
     Sınıf kapılarının milli, manevi ve bize ait olan kahramanlarla, sözlerle kaplatılması olarak açıklayan Durak, şunları ifade etti:
     Öğrencilerimiz kapılarda Nasrettin Hocaları, Keloğlanları, Karagözleri, Hacivatları ve onlara ait anlamlı sözleri görerek sınıflarına giriyor. Bu çalışma ile öğrencilere verilmek istenilen mesajlar sınıf kapılarında olup her sınıfa giriş ve çıkışlarda bu mesajlarla karşılaşacaklar diye konuştu.
     Eğitim bilimlerinin tüm alanlarındaki yeni bilgi ve düşünceler ile son yıllarda yapılan araştırma bulgularının tartışılıp paylaşılacağı kongrenin ana temasının Eğitimde Disiplinler Arası Çalışmalar ve Yeni Yaklaşımlar olarak belirlendiği belirtildi.
    
     Muhabir: Betül Abbak
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kapılarımız Değerlensin projesi KKTCde sunuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER