Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası

Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası -Giresun Valisi Şahin: -Trafik güvenliği, bütün toplumu ilgilendiren en önemli konulardan biridir


GİRESUN (A.A) - Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, trafik güvenliğinin, bütün toplumu ilgilendiren en önemli konulardan biri olduğunu bildirdi.
     Vali Şahin, Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, toplumda gerekli trafik bilincini oluşturmak, trafik kazalarında meydana gelen can ve mal kayıplarını en az seviyeye indirmek, konuya dikkat çekilmesini sağlamak amacıyla Mayıs ayının ilk haftasının Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası olarak kutlandığını belirtti.
     Tüm tedbirlere rağmen trafik kurallarının ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazalarda her yıl binlerce vatandaşın hayatını kaybettiğini, on binlerce vatandaşın yaralandığını ve milyonlarca liralık maddi zararlar meydana geldiğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
     Trafik güvenliği bütün toplumu ilgilendiren en önemli konulardan biridir. Motorlu taşıt sayısındaki hızlı artış, gerek yerleşim birimlerinde gerekse yollarda çeşitli sorunları beraberinde getirmektedir. Trafik kazalarının, sürücülerin ve yayaların trafik kurallarını ihlal etmeleri sonucu meydana gelmekte olduğu göz önüne alındığında, bu kazaların en az seviyeye çekilmesi için hem yayaların, hem de sürücülerin trafik kurallarına eksiksiz uymaları gerekmektedir. Kazaların meydana gelmemesi için altyapı hizmetlerine büyük ağırlık verilmektedir.
     (GL-İSM)
<< Önceki Haber Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER