Katı Atığın Kaynağından Ayrıştırılması Projesi

Katı Atığın Kaynağından Ayrıştırılması Projesi


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediyesi Gönüllülerinin Katı Atığın Kaynağından Ayrıştırılması Projesine destek verdikleri bildirildi.
     Trabzon Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Trabzon Belediye Meclisinin aldığı karar ile kurulan ve 2011 yılından itibaren çalışmalarını sürdüren Belediye Gönüllülerinin bugüne kadar birçok etkinliğe imza attığı belirtildi.
     Gönüllülerin, Katı Atığın Kaynağından Ayrıştırılması Projesine destek olmak için bir araya geldikleri ifade edilen açıklamada, Belediye Gönüllülerinin geri dönüşümü sağlanabilir karton, plastik, cam ve metal gibi atıkların ayrıştırılarak çöp yerine atık kumbarasına atılması için evleri ve iş yerlerini gezerek broşür dağıttığı kaydedildi.
     Açıklamada, gönüllülerin amaçlarının Trabzondaki tüm evlere girerek geri dönüşüm konusunda ortak bir bilinç oluşturmak olduğu vurgulanarak, şunlar kaydedildi:
     Çalışmalara ilk olarak Fatih Mahallesinden başlandı. Gönüllüler, belirledikleri bölgeye atık kumbarası koydurttuktan sonra evleri ve iş yerlerini tek tek gezerek geri dönüşüm konusunda vatandaşları bilgilendirdi.
     Öte yandan, Belediye Gönüllülerinin daha önce Evde Bakım Hizmeti, Huzurevi ziyaretleri ve iftar buluşmaları gibi etkinliklere de imza attıkları ifade edildi.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Katı Atığın Kaynağından Ayrıştırılması Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER