Kaybolmaya Yüz Tutmuş Diller Projesi

Kaybolmaya Yüz Tutmuş Diller Projesi -AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının Ulusal Ajansı Projesi kapsamında Bilecike gelen gençler Vali Yardımcısı Ballıyı ziyaret etti


BİLECİK (A.A) - AB Eğitim ve Gençlik Programları Ulusal Ajansı Projesi kapsamında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencilerinin işbirliğiyle hazırlanan Kaybolmaya Yüz Tutmuş Diller Projesi kapsamında Bilecike gelen öğrenciler, Vali Yardımcısı Ekrem Ballıyı makamında ziyaret etti.
     Ballı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Proje Koordinatörü Osman Özalp, Polonya, Romanya, Slovenya ve Bulgaristandan gelen gençleri kabulünde, bu tür projelerin ülkeler arası dostlukların pekişmesinde ve ülkelerin kültürlerinin tanınmasında çok önemli olduğunu söyledi.
     Bilecikin kuruluşun ve kurtuluşun yaşandığı topraklar olduğunu hatırlatan Ballı, şöyle konuştu:
     Bilecik, Türk tarihi açısından önemli şehirlerimizden birisidir. Coğrafya açısından güzel olan şehrimiz tarihi özellikleriyle de önemli bir yere sahiptir. Teknoloji ve ulaşım imkanlarının gelişmesiyle dünyada bu ölçüde küçülmektedir. Buna bağlı olarak tek Avrupa fikri bugün büyük ölçüde AB ile uygulamaya konulmuş bir projedir. Artık eskisi kadar bir ülkeden bir ülkeye gitmek zor değil, uzun zaman almıyor. Gelişmeler insanlar ve ülkeler arasındaki mesafeyi kaldırmış bulunmaktadır. Farklı ülkelerle kültür alışverişinde bulunmaktan mutluyuz.
     Gençlerin kentle ilgili sorularını yanıtlayan Ballı, gençlere çeşitli hediyeler verdi.
     Grup, daha Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcıyı ziyaret etti.
     Yağcı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, belediyenin projeleri ve gençlere yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan / Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Kaybolmaya Yüz Tutmuş Diller Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER