Kayrancık

Kayrancık - Nasuhlar İçme Suyu Projesi -SASKİ Genel Müdürü Keleş: -2,5 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiğimiz bu projeyi yıl sonuna kadar tamamlayarak hizmete alacağız


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Kayrancık - Nasuhlar İçme Suyu Projesine ilişkin, 2,5 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiğimiz bu projeyi yıl sonuna kadar tamamlayarak hizmete alacağız dedi.
     Keleş, yaptığı açıklamada, Adapazarındaki Kayrancık, Nasuhlar, Salmanlı, Örentepe, Aşırlar ve Karadavutluya su veren iletim hatlarının eski olması nedeniyle kayıp-kaçak oranının yüksek olduğunu söyledi.
     Keleş, bu hatların çap bakımından da yetersiz olduğunu belirterek, Bu nedenlerden dolayı bölgede oturan vatandaşlar içme suyu noktasında zaman zaman sıkıntı yaşıyorlardı. Bu soruna kesin bir çözüm getirmek için çalışmalarına başladığımız Kayrancık-Nasuhlar İçme Suyu Projesini büyük ölçüde tamamladık diye konuştu.
     Proje kapsamında 52 kilometre isale ve şebeke hattı, 12 kilometre abone bağlantısı, 2 depo ve 1 terfi merkezi inşa edileceğini dile getiren Keleş, şunları kaydetti:
     Hatların döşenme işi tamamlandı. 2 adet depo ve terfi merkezinin inşası sürüyor. Hazırladığımız projeye göre çaplar 100 yıllık nüfus projeksiyonuna göre genişletildi. Ayrıca yenilenen hatlar sayesinde kayıp kaçak oranında da büyük tasarruf sağlanacak. Bu proje aynı zamanda öz sermayemizle gerçekleştirmiş olduğumuz en uzun metrajlı projelerden biri olma özelliği taşıyor. 2,5 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiğimiz bu projeyi yıl sonuna kadar tamamlayarak hizmete alacağız.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER