Kış geldi... Suriye için bir ekmek,

Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye -BGKP İcra Heyeti Başkanı Kayıhan: Kim haklı, kim haksız demeden Türkiyedeki sivil toplum kuruluşlarının bu acıya, bu sefalete, bu insanlık dramına el uzatmasını istiyoruz


BURSA (A.A) - Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu (BGKP) İcra Heyeti Başkanı Yakup Kayıhan, Kim haklı, kim haksız demeden Türkiyedeki sivil toplum kuruluşlarının bu acıya, bu sefalete, bu insanlık dramına el uzatmasını istiyoruz dedi.
     Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri, Suriyede yaşanan drama dikkat çekmek için Ördekli Kültür Merkezinde basın toplantısı düzenledi.
     Yaşanan iç savaştan dolayı Suriyede insanların açlıktan ve soğuktan öldüğünü ifade eden Kayıhan, savaşlarda mağdurların genellikle sivil halkın, çocukların, yaşlıların ve kadınların olduğunu vurguladı.
     Kayıhan, yaşanan iç savaşın taraflarından bağımsız, gelecekte ülkeyi kimin yöneteceğinin hesabını yapmadan oradaki mağdurlara yardım elinin uzatılması gerektiğini belirterek, Suriyede yaşananları görmek içimizi acıtıyor. Müslüman mı, Hristiyan mı, Sünni mi, Nusayri mi, Arap mı, Türkmen mi, Kürt mü, Ermeni mi, kim haklı, kim haksız demeden Türkiyedeki sivil toplum kuruluşlarının bu acıya, bu sefalete, bu insanlık dramına el uzatmasını istiyoruz dedi.
     Suriyede yaşanan iç savaşın galibinin olmayacağını, ama mağdurunun tüm Suriye halkı olacağını öne süren Kayıhan, Tüm halkımızı, Suriye halkına yardım etmeye davet ediyoruz dedi.
     BGKP İcra Heyeti Üyesi ve Memur-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker de Türkiyenin yanı başında yaşanan insanlık dramına, STKların sessiz kalmasının mümkün olmadığını bildirdi.
     Fırınların bile bombalandığı bir ortamın, yaşanabilir bir yer olamayacağını dile getiren Şeker, şunları kaydetti:
     Kış geldi, yağmur yağıyor, soğuk bastırdı ve insanlar için barınacak bir yer bulunmuyor. Fırınlar bile bombalanıyor, ekmek kıtlığı baş gösterdi. Temel gıda maddeleri tükendi ve açlık başladı. Bir tane ekmeğe, bir tane battaniyeye bile ihtiyaç var. Kesin rakamlarını kimsenin bilmediği ama yüz binlerle ifade edebileceğimiz sivil halk kitleleri kış şartlarının ağır baskısı altında ezilmeye başladı. Ürdün, Lübnan, Kuzey Irak mülteci kamplarında ve Suriye içinde dağınık alanlarda binlerce kadın, çocuk, yaşlı yardım bekliyor. Hristiyanlar, Sünniler, Nusayriler, Ermeniler, Türkmenler, Araplar kısacası bütün sivil halk, zor kış şartlarında barınma ve gıda sorunuyla karşı karşıya.
     Şeker, yardımda bulunmak isteyen vatandaşların Türkiye Diyanet Vakfının Kış geldi... Suriye için bir ekmek bir battaniye bağış kampanasına katkı sağlayabileceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Kış geldi... Suriye için bir ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER