Kış geldi... Suriye için bir ekmek,

Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye -Suriye halkı için yürütülen insani yardım kampanyası kapsamında Eskişehirde, camilerde yardım toplandı -Tarihi Hacı Hasan Camisinde cuma hutbesi, işaret diliyle tercüme edidi


ESKİŞEHİR (A.A) - Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası kapsamında Eskişehirdeki camilerde, yardım toplandı. Tarihi Hacı Hasan Camisinde, cuma hutbesi işitme engeliler için işaret diliyle tercüme edildi.
     Camilerde cuma namazı öncesi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan hutbe okundu. Suriyede yaşanan insanlık dramının da anlatıldığı hutbede, Suriyeli mağdur ve masum sivil halk için yardım çağrısı yapıldı.
     13. yüzyılda Selçuklular döneminde mescit olarak inşa edilen, 19. yüzyılda camiye dönüştürülen ve engellilerin rahatça ibadet edebilmeleri için yeniden düzenlenen Hacı Hasan Camisinde cuma hutbesi, işitme engelliler için işaret diliyle tercüme edildi. Ayrıca hutbe metni, projeksiyon sistemiyle cemaate gösterildi.
     Hutbenin ardından Suriye Cuması için saf tutan cemaat, yılın son cuma namazını kıldı.
     Vatandaşlar, camiden ayrılırken de okunan hutbeyi dikkate alarak, Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyasına bağışta bulundu.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kış geldi... Suriye için bir ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER