Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası -Denizlililer, cuma namazı sonrası Suriye halkı için yürütülen insani yardım kampanyasına bağışta bulundu


DENİZLİ (A.A) - Denizlideki camilerde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Suriye Cuması olarak ilan edilen cuma namazı sonrası Suriyeliler için bağış toplandı.
     Denizli genelinde bin 170 camide cuma namazının ardından vatandaşlar, kampanyaya destek verdi. Kampanyaya vatandaşların yanı sıra öğrenciler de harçlıklarını vererek destekte bulundu.
     Denizli İl Müftüsü Alaattin Gürpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cebindeki parasının bir kısmını ya da hepsini Suriyeli mülteci kardeşlerine bağışlayan vatandaşlara teşekkür etti.
     Denizlinin kampanyaya duyarsız kalmadığını ifade eden Gürpınar, şunları söyledi:
     Suriyeli kardeşlerimize destekte bulunarak onların acılarına ortak oldu. Bugün Suriyeli kardeşlerimiz için yardım kampanyası yapıldı. Suriye ile bizim ilişkilerimiz tarihi, kültürel ve coğrafi, kardeşlik esasına dayanmaktadır. Onların bugün içinde bulundukları durum içimizi burkuyor. Buna az da olsa çare aramak adına Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası ile de olsa merhem olmaya çalışmak, din kardeşimiz ve komşumuz olan bu insanlara karşı insani bir görevidir.
     Gürpınar, Suriyedeki çatışma ortamının da bir an öce bitmesi ve İslam dünyasında bu ve benzeri acıların bir daha hiç yaşanmaması temennisinde bulundu.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER