Kış geldi... Suriye için bir ekmek,

Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası -Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal: -Suriye halkı, Türkiye halkına karşı çok önemli duygular besliyor. Kendilerine yapılan desteğin, yardımın kesinlikle farkındalar


İSTANBUL (A.A) - Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal, ülkelerinde sığınmacı konumuna düşen Suriyelilerin, Türk halkına minnettar olduklarını belirterek, kendileri için başlatılan kampanyaya çok sevindiklerini söyledi.
     Kemal Özdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak Suriyede olayların başlamasının ardından, Türkiye, Ürdün, Lübnan ve Suriye içindeki kamplarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli sivil, masum halka, eğitim, sağlık, gıda gibi insani yardım organizasyonları düzenlediklerini anlattı.
     Suriyeli Kardeşim Üşümesin ve Ekmeğimizi Suriyeli Kardeşimizle Paylaşıyoruz adlı kampanyalarla, hayatta kalma savaşı veren Suriyeli sivillere Kış Geldi... Bir ekmek, bir battaniye kampanyasıyla yardım eli uzatmaya devam ettiklerini belirtti.
     Özdal, sivil toplum kuruluşları (STK), Türk Kızılayı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) Suriyede yaşanan trajedinin mağduru olan, ekonomik zorluklar yaşayan ve mülteci konumunda bulunan halka yönelik düzenlediği kampanya kapsamında yeni bir yardım hamlesi başlattıklarını söyledi.
    
     Suriyeliler kampanya dan çok memnun-
    
     Kampanya çerçevesinde geçen hafta cuma günü Suriyeye giderek, ilk etapta 50 ton un yardımı ve 2 bin adet battaniyeyi bölgeye ulaştırdıklarını anlatan Özdal, şöyle devam etti:
     Suriye halkı, Türkiye halkına karşı çok önemli duygular besliyor. Kendilerine yapılan desteğin, yardımın kesinlikle farkındalar. Daha çok Halep civarında bu dağıtımları organize ettik. Gitmiş olduğumuz bütün bölgelerde Türkiyede Suriye ile ilgili devlet, millet, STKlar, medya, sendikalar, bütün Türk halkının bir araya gelerek oluşturduğu Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyasının başladığını her platformda, her ortamda kendilerine ifade ettiğimizde, hatta basın toplantısının görüntülerini gösterdiğimizde gerçekten çok sevindiler, çok mutlu oldular.
     Özdal, çatışmaların daha çok hava saldırılarıyla devam ettiği bölgelerde yardımları dağıttıklarını ifade ederek, geçtikleri her bölgenin bombalandığını, sivil halkın yaşadığı evlerin hedef alındığını söyledi.
    
     -Bir ekmek için 2-3 saat bekliyorlar-
    
     Özdal, bir ekmek fırınına un bıraktıktan sonra yaşadıklarını ise şöyle anlattı:
     40 yıllık bir ekmek fırınıydı. Her yerde olabilecek bir durum, arıza oldu. Maalesef oradaki imkanlarla 2 saat içerisinde bu tamirat gerçekleşti. İnsanlar gece 23.00e kadar 2-3 saat inanılmaz soğukta ekmek almak için beklediler.
     Özdal, bölgede elektrik ve gaz bulunmadığını, su imkanının kısıtlı olduğunu, insanların enerji ihtiyacını mazot ve benzinden karşıladığını belirtti.
     Bölge halkının temel ihtiyaçlarını, battaniye ve un olarak sıralayan Özdal, Çocuklarla ilgili özellikle süt ve mama konusunda talepleri var. Kış olduğu için çocukların özellikle ayakkabı ihtiyacından bahsedildi bize dedi.
    
     -125 ton un ve 3 bin battaniye bağışı aldık-
    
     Özdal, dernek olarak bugüne kadar 10 bin adet battaniye ve 150 ton unu bölgeye ulaştırdıklarını, kampanya çerçevesinde 2 bin adet daha gönderdiklerini dile getirerek, Türkiyenin her tarafından kampanyaya katılmak için derneğimize talepler geliyor. Kampanyanın etkisiyle birlikte 125 ton un ve 3 bin battaniye daha bağış aldık. İnşallah önümüzdeki günlerde bunları da bölgeye ulaştıracağız diye konuştu.
     Dernek olarak kampanya çerçevesinde ayni bağışları da kabul ettiklerini belirten Özdal, şunları söyledi:
     Gıda bankacılığı kapsamında bize yapılacak olan ayni bağışların da bölgeye ulaştırılması konusunda çalışmalarımız var. Örneğin bir bağışçımız, Bin tane battaniyeyi kendim alıp, size bağışlamak istiyorum derse, onu da yapıyoruz. Mont, kazak, ayakkabı imalatı yapan bir firma bize mont, kazak, ayakkabı bağışlamak istediğinde, hiç kullanılmamış olmak kaydıyla, biz bu bağışları da kabul ediyoruz.
    
     Muhabir: Andaç Hongur
     Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
<< Önceki Haber Kış geldi... Suriye için bir ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER