Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye -Kampanya kapsamında Kahramanmaraş Belediyesince temin edilen bin 200 adet battaniye ve iş adamları tarafından sağlanan 16 kamyon un Suriyeye gönderildi (Fotoğraflı-Görüntül


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası kapsamında, Kahramanmaraş Belediyesince temin edilen bin 200 adet battaniye ve iş adamları tarafından sağlanan 16 kamyon un, Suriyeye gönderildi.
     Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, malzemelerin yola çıkması dolayısıyla İstasyon Meydanında düzenlenen törende, hayırsever iş adamlarına teşekkür etti.
     Suriyede yaşanan olayların insanların içini sızlattığını belirten Poyraz, Suriyede bir ekmeğin 5 dolarlardan satıldığını duyuyoruz. Buradan gönderdiğimiz unla orada ekmek yapılacak. İnşallah Suriyeli kardeşlerimizin derdine derman olur dedi.
     Reklam gibi bir dertleri olmadığını hatırlatan Poyraz, Peygamber efendimizin bir hadisi şerifi var. Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir. Biz bunu hep hayatımızda prensip edindik. Bu ülkenin insanları bir ekmek için sırtındaki gömleğini geçmişte olduğu gibi şimdi de verir, Onlara yardım eder diye konuştu.
     Poyraz, yardım malzemelerinin Türk Kızılayı vasıtasıyla Kilisin Öncüpınar Sınır Kapısından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını ifade ederek, Suriyede akan kanın bir an önce durması temennisinde bulundu.
     İl Müftüsü Muhammed Gevherin dua okumasının ardından yardım malzemesini taşıyan konvoy yola çıktı.
     Programa, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, iş adamları ile diğer ilgililer katıldı.
    
     Muhabir: Ersoy Sevinç / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER