Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası -Şehitkamil Belediyesi kampanya kapsamında toplanan 20 kamyon yardım malzemesi Suriyelilere ulaştırıldı -Belediye Başkanı Fadıloğlu: Suriyede yaşanan drama duyarsız


GAZİANTEP (A.A) - Şehitkamil Belediyesi, Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası kapsamında 20 kamyon ihtiyaç malzemesini Suriyelilere ulaştırdı.
     Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyede yaşanan drama duyarsız kalmadıklarını ve bugüne kadar 50 kamyon yardımı Suriyelilere ulaştırdıklarını belirtti.
     Belediyenin aracı olduğu ve yapmış olduğu yardımların ötesinde bizlere destek veren Gazianteplilere teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun diyen Fadıloğlu, üç noktaya yardım çadırı kurduklarını ve bu çadırlar aracılığıyla yardım topladıklarını hatırlattı.
     Vatandaşların kabandan kazağa, battaniyeden halıya varıncaya kadar çeşitli yardımları kendilerine ulaştırdığını dile getiren Fadıloğlu, şöyle devam etti:
     Hemşehrilerim kullandıkları ve kullanmadıkları temiz ürünleri bizlere teslim etti. Biz de bunları biriktirdik. Belediye bünyesindeki gıda bankasından da çeşitli malzemeleri yardımların içine kattık. Topladığımız 20 kamyon yardımı Türk Kızılayına teslim ettik. Kriz başladığı günden beri Suriyeli kardeşlerimize yardımlarda bulunduk. Vatandaşlarla, Türk Kızılayı arasında köprü olduk.
     Türk Kızılayına özellikle teşekkür ediyorum. Sınırda çok güzel organizasyon yapmışlar. AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar ile birlikte gidip yerinde görme imkanı bulduk. Oradaki işleyişi gördük. Sivil toplum kuruluşlarının özverili çalışmalarını da takdir ettim.
    
     -Komşusu açken tok yatan...-
    
     Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir sözüyle hareket ettiklerini belirten Fadıloğlu, Suriyeliler hem komşumuz, hem kan bağımız, hem de dindaşlarımız. Suriyede yaşanan drama duyarsız kalmadık ve bugüne kadar 50 kamyon yardımı Suriyelilere ulaştırdık. Biz millet olarak mazluma yardım etmişiz. Sınırın ötesindeki kardeşlerimizin durumlarını iyileştirme adına belediye olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz diye konuştu.
     Fadıloğlu, yardımların hakkaniyetle dağıtıldığına dikkati çekerek, daha önce bu konuda tereddütlerinin olduğunu ancak yardımları yerinde görünce mutlu olduklarını vurguladı.
     Suriyeye huzur gelmesini temenni ettiklerini dile getiren Fadıloğlu, yardım çalışmalarına desteklerinin devam edeceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik / A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER