Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası -Sivastaki sivil toplum örgütleri, kampanyaya destek çağrısında bulundu


SİVAS (A.A) - Sivasta faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri, Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyasına destek çağrısında bulundu.
     Kentteki sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Sivas Öğretmenevinde bir araya geldi. İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Sivas Şubesi Başkanı Özcan Duman, yaptığı açıklamada, insanlık dramının yaşandığı Suriyede bir derde deva olmak için çaba gösterdiklerini dile getirerek, Her zaman mağdurun, mazlumun, muhacirin yanında yer almış yiğit Sivaslıların bu hayır ve iyilikte yarışmaması mümkün değildir. Bu hayırda yarışın hızlanması, duyurulması ve koordine edilmesi için Sivasta faaliyet gösteren vakıf, dernek ve sendikalar olarak bir araya geldik dedi.
     Kampanyada toplanacak yardımların en hızlı şekilde Lübnan ve Ürdün sınırındaki mülteci kampları ile Suriyede farklı yerlerde yaşamaya çalışan sivil halka ulaştırılmaya çalışılacağını kaydeden Duman, yardımların öncelikli hedefinin sivil halk olduğunu belirtti.
     Tarihi Taşhanda 12-20 Ocak tarihleri arasında Suriye yararına kermes açacaklarını duyuran Duman, kentin çeşitli yerlerinde kurulacak stantlarda vatandaşların bağışlarını kabul edeceklerini bildirdi.
     Nakdi yardım esasıyla yürütülen kampanyada, un, battaniye, yorgan gibi ayni yardım yapmak isteyenlere yardımcı olunacağını dile getiren Duman, Valilik ve belediyenin desteğiyle depolanan yardımların Suriye halkına ulaştırılacağını belirtti.
     Duman, şunları kaydetti:
     Hiçbir şey yapamıyorsanız bu insanlık dramının sona ermesi için dua edin. Alicenap, vefakar, fedakar, hayırsever Sivas halkını bu kampanyaya destek vermeye,soğuk kış günlerinde Suriyeli mazlum ve mağdurların açlıkların gidermek, üşüyen yavrularını ısıtmak için merhamet kanatlarını, sıcak kucaklarını açmaya davet ediyoruz.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER