Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye -Karabükün Safranbolu ilçesinde kampanya kapsamında hayırseverlerin bağışladığı giyecek ve gıdaları taşıyan iki tır, sınırdaki Suriyelilere ulaştırılmak üzere yola çıktı


KARABÜK (A.A) - Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası kapsamında, Karabükün Safranbolu ilçesinden 2 tır dolusu giyecek ve gıda gönderildi.
     Safranbolu Belediyesi ve sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu platform tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında, hayırsever vatandaşlarca bağışlanan giyecek ve gıda, Türkiye sınırına yakın bir noktada çadırlarda kalan Suriyelilere gönderilmesi amacıyla Misak-ı Milli Meydanında tören düzenlendi.
     Belediye Başkanı Necdet Aksoy, burada yaptığı konuşmada, dünyanın neresinde insanlığa karşı bir baskı, zulüm varsa Türkiyenin orada olduğunu ve yardım kampanyaları düzenlediğini, bu bağlamda Suriyedeki zulümden kaçarak Türkiyeye sığınan insanlara yardım edildiğini söyledi.
     Safranbolunun da dünyada yaşanan hiçbir olaya şimdiye kadar duyarsız kalmadığını vurgulayan Aksoy, Zulümden inleyen Suriyeliler sığınacak bir liman arıyordu ve o liman Türkiye oldu. Bir milyonu aşkın Suriyeli ülkemize sığındı. Başbakanımız, hükümetimiz bu insanlara kucak açtı. Ülkemizin her yerinde kampanyalar düzenlendi. Biz de belediye olarak bir öncülük yaptık ve sivil toplum örgütleri ile hayırseverlerden yardım topladık. Aslında 15 günde 3 tır yardım toplandı, ancak bugün 2 tır yola çıkacak. Yardımda bulunanlara teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Kaymakam Gökhan Azcan ise Türk milletinin özünde mazluma yardım etme duygusunun olduğunu ve mazlum olan herkese yardım edildiğini kaydetti.
     Duaların edildiği törene, İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve hayırsever vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER