Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası -Hoca Ahmet Yesevi Vakfı tarafından toplanan yardım malzemeleri, Osmaniyede Suriyeli sığınmacıların kaldığı konaklama tesisinin yetkililerine teslim edildi (Foto


OSMANİYE (A.A) - Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası kapsamında, İstanbulda Hoca Ahmet Yesevi Vakfı tarafından toplanan yardım malzemeleri, Osmaniyede Suriyeli sığınmacıların kaldığı konaklama tesisi yetkililerine teslim edildi.
     Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Yardım Komitesi Üyesi Halil Çalkap, Kızılay depolarındaki malzemelerinin teslimi sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanyaya destek verenlere teşekkür etti.
     Yardım malzemelerini Osmaniyeye ulaştırdıkları için mutlu olduğunu ifade eden Çalkap, şöyle devam etti:
     Ahmet Yesevi, Türklere İslamı tanıtan ve yaygınlaştırmaya hizmet eden bir Alperendi. Bu anlamda onun adını taşıyan vakfımız aracılığıyla yardımlarda bulunuyoruz. Vakfımızın yardım komitesi üyeleri olarak İstanbulda Türk Ocaklarıyla bu yardım kampanyasını düzenledik. Bu kampanya esnasında Osmaniye Yörükler Kültür, Tanıtım ve Dayanışma Derneğindeki arkadaşlarımızla telefonda görüşmemizde şehirdeki sığınmacılar için yardım talepleri oldu. Biz de vakıf olarak Osmaniyede ikamet ettirilen Suriyeliler için bu yardım kampanyasını düzenledik. İstanbul Mahmut Paşa, Yeşildirek ve Mercan esnaflarıyla topladığımız yardım malzemelerini Cevdetiye Konaklama Tesisi yetkililerine teslim ediyoruz. Burada kadınlar, erkekler ve çocuklar için giyim eşyaları bulunuyor. İnşallah faydalı olacaklar diye umuyoruz.
     Osmaniye Yörükler Kültür, Tanıtım ve Dayanışma Derneği Başkanı Avukat Muhammet Doğan, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Yöneticilerine teşekkür etti.
     Doğan, konaklama tesisi yetkilileriyle görüşerek ihtiyaçlar konusunda bilgi aldıklarını ve bunu vakıf yöneticilerine ilettiklerini belirterek, Onlar da sığınmacıların ihtiyaçları doğrultusunda yardım kampanyalarını düzenlediler ve kısa sürede bu yardımları Kızılayımıza ulaştırdılar. Osmaniyelilerin de Suriyede gelen sığınmacı Müslümanlar için de yardımları devam etmektedir. Bu yardımlar Türk halkının zorda kalan insanlara karşı yüreğinin ne kadar yufka olduğunu gösteriyor diye konuştu.
     Cevdetiye Konaklama Tesisi Merkez Yönetici Yardımcısı Murat Sak da, Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçları doğrultusunda yardımların yapılmasını arzuladıklarını belirterek, vakıf yetkililerine teşekkür etti.
     Daha sonra minibüsle getirilen yardım malzemeleri, Suriyelilere dağıtılmak üzere konaklama tesisi yetkililerine teslim edildi.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER