Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası -Kampanya kapsamında Osmaniyenin Kadirli ilçesinde, Dosteller Derneği ve Kadirli Gençlik Eğitim Derneği tarafından battaniye, yorgan, giyecek ve ilaç yardım toplandı


OSMANİYE (A.A) - Kadirli ilçesinde, Dosteller Derneği ve Kadirli Gençlik Eğitim Derneği tarafından Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası kapsamında, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeliler için ilaç, giysi, yorgan ve battaniye toplandı.
     Dosteller Derneği Başkanı Gürsel Kıreker, Kadirli Gençlik Eğitim Derneği binası önünde yapılan törendeki konuşmasında, Türkiyeye sığınan Suriyelilere yardım edebilmek için aralık ayından bu yana düzenledikleri kampanya ve yoğun çalışmayla 5 bin kişilik yardım malzemesi toplandığını söyledi.
     Kampanya kapsamında bazı sivil toplum örgütü ve ilçe müftülüğünün katkılarıyla çok sayıda ilaç toplandığına dikkati çeken Kıreker, Vatandaşlarımız yardım çalışmasına çok büyük destek veriyor. Evde kullanmadıkları ve tarihi geçmemiş ilaçların yanında giysi, battaniye ve yorgan getiriyor. Eczacılar ve doktorlarımızdan da destek gördük dedi.
     Kıreker, toplanan yardım malzemelerinin ve ilaçların Osmaniye ve Suriye Halkı Dostluk Platformu aracılığıyla Suriyelilere dağıtılacağını kaydetti.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat da böyle örnek bir yardım çalışmasına herkesin destek olması gerektiğini belirterek, kendilerinin de ellerinden geldiğince kampanyaya katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.
     Giyecek, yorgan, battaniye ve ilaçlardan oluşan koliler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait araçlarla Osmaniye ve Suriye Halkı Dayanışma Platformu deposuna gönderildi.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER