Kış geldi... Suriye için bir ekmek,

Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası -RİDA İnsani Yardım Derneğinin topladığı yardımlardan oluşan 2 tır, Suriyeye gitmek üzere Konyadan yola çıktı


KONYA (A.A) - RİDA İnsani Yardım Derneğinin, Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası kapsamında topladığı yardımlardan oluşan 2 tır, Suriyeye gitmek üzere Konyadan yola çıktı.
     Merkezi Konyada bulunan RİDA İnsani Yardım Derneği Başkanı Mehmet Şahin, dernek binası önünde düzenlenen törende gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyelilerin yaralarına bir nebze de olsa merhem olabilmek için yardım çalışmalarını sürdürdüklerini, bugün de 2 yardım tırını yolcu edeceklerini söyledi.
     Tırlarda gıda ve ilaç gibi malzemelerin olduğunu belirten Şahin, yardımların cuma günü Suriyenin Halep kentine ulaşacağını dile getirdi.
     Derneğin Mütevelli Heyeti Başkanı Sami Yıldız ise dernek olarak Suriyedeki olayların başladığı günden itibaren, diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yardım toplamada seferberlik ilan ettiklerini vurguladı.
     Yardımda bulunanlara teşekkür eden Yıldız, Biz Türk milleti olarak sadece kendimiz için yaşamıyoruz. Her ne kadar Suriyeye bu yardımların önünü kesmek için bazı provokatif olaylar olsa da buna kulak asmayacağız. İnşallah yardımların devamını sağlayacağız diye konuştu.
     Konuşmaların ardından yardım tırları, dualarla Suriyeye uğurlandı.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Kış geldi... Suriye için bir ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER