Kitabını al meydana koş

Kitabını al meydana koş -Kütüphane Haftası dolayısıyla Ayvalık Kaymakamı Nalbant ile çok sayıda vatandaş, ilçe meydanında kitap okudu


BALIKESİR (A.A) - Ayvalıkta Kütüphane Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Kaymakam Nihat Nalbant ile çok sayıda vatandaş, ilçe meydanında kitap okudu.
     Kütüphane Haftası kapsamında gerçekleştirilen Kitabını al meydana koş adlı etkinlik kapsamında Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önündeki merdivenlere oturan vatandaşlar ile destek için gelen İlçe Kaymakamı Nalbant, burada kitap okudu.
     Üyesi olduğu Ayvalık Halk Kütüphanesinden aldığı kitabı okuyan Nalbant, Kütüphane müdürümüz bir çağrı yaptı, Kitabını al meydana koş dedi. Biz de çağrıya uyduk. Maalesef Türkiyede kitap okuma alışkanlığı biraz zayıf. Bu konuda sınıfta kalıyoruz. Avrupa ile okuma oranını kıyasladığımızda maalesef üzülüyoruz. Okuyanımız çok az, yazanımız da çok az. Avrupalılar boş vakitlerini okumayla geçiriyorlar. Gittiğimize bu ülkelerde sağda solda, sokakta okuyan insanları görüyoruz diye konuştu.
     Kütüphane müdürü Aygül Öncel Şahin ise etkinliğin okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla ülke genelinde gerçekleştirildiğini belirterek, Ayvalıkta gösterilen ilgiden memnun olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Kitabını al meydana koş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER