KOBİ İşbirliği ve Kümeleme Projesi

KOBİ İşbirliği ve Kümeleme Projesi -Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Sönmez: -İhracatımızın artırılması, ihracatımızda katma değerli ürünlerin oranının artması, var olan pazarlardaki payını artıran ve yeni pazarlara açılm


GAZİANTEP (A.A) - Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Tarık Sönmez, ihracatımızın artırılması, ihracatımızda katma değerli ürünlerin oranının artması, var olan pazarlardaki payını artıran ve yeni pazarlara açılma becerisini gösteren bir yapı için tüm ülkelerle hem işbirliği yapan, hem de rekabet eden firmalarımızın gelişimine büyük önem veriyoruz dedi.
     Sönmez, Ekonomi Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ortaklığıyla devam eden Avrupa Birliği (AB) destekli KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi kapsamında Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliği (GAİB) bünyesinde bulunan Gaziantep Kümelenme Merkezinin, Gaziantep Ayakkabı İmalat Sanayi Strateji Belirleme Çalıştayında yaptığı konuşmada, Ekonomi Bakanlığı olarak ihracatın artırılmasına büyük önem verdiklerini ifade etti.
     Kümelenme kavramının Türkiye ekonomisi ve ihracatı için çok önemli olduğunu belirten Sönmez, kümelenme anlayışıyla hazırlanan uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesine destek verdiklerini belirtti.
     Böyle bir çalıştayda ve Gaziantepte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Sönmez, şunları kaydetti:
     Ekonomi Bakanlığı olarak, ihracatımızın artırılması, ihracatımızda katma değerli ürünlerin oranının artması, var olan pazarlardaki payını artıran ve yeni pazarlara açılma becerisini gösteren bir yapı için tüm ülkelerle hem işbirliği yapan, hem de rekabet eden firmalarımızın gelişimine büyük önem veriyoruz.
     Çalıştayın önemine değinen Sönmez, bunun Gaziantepin ihracatta 500 milyar dolar hedefine katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.
     GAİB Başkanı Abdülkadir Çıkmaz da Gaziantepin nisan ayındaki 479,5 milyon dolar ihracatıyla geçen ay olduğu gibi bu ayda da Türkiyenin en çok ihracat yapan 6ıncı ili konumunda olduğunu ifade etti.
     GAİB Toplantı Salonunda gerçekleştirilen çalıştaya, KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanı Emrah Sazak, Gaziantep Vali Vekili Cemalettin Özdemir ve Gaziantepte ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren işletme sahipleri katıldı.
     (GÖZ-ŞMÖ-İSM)
<< Önceki Haber KOBİ İşbirliği ve Kümeleme Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER