Koruyucu Aile İl Yürütme Kurulu toplantısı

Koruyucu Aile İl Yürütme Kurulu toplantısı


BİLECİK (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının başlatmış olduğu ve Başbakan Recep Tayip Erdoğanın eşleri Emine Erdoğanın himayelerinde yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında Koruyucu aile İl Yürütme Kurulu toplantısı yapıldı.
     Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Valilik Toplantı Salonundaki programda, yapılan işin gönül işi olduğunu belirterek, ailelerin gönüllü olarak projeye katılmaları sonucu Bilecikte de bunu başarabileceklerini ifade etti.
     Vali Halil İbrahim Akpınarın eşi Dr. Nihal Akpınar da her çocuğun bir aileye ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, devletin koruması altındaki çocukların birçok ihtiyacının karşılandığını söyledi.
     Çocukların tek ihtiyacının aile sıcaklığı, sevgisi ve huzuru olduğunun altını çizen Dr. Akpınar, koruyucu ailenin devletin yurtta, yuvadaki çocuklara sağladığı imkanların yanında aile ortamını sağlayacağını kaydetti.
     Koruyucu Aile projesi ve yapılacak çalışmalar hakkında sunum yapan İl Sosyal Etüd ve Proje Müdürü Gönül Günaydın Çabukoğlu ise koruyucu aile olma koşullarının kolaylaştırıldığını ve sağlanan imkanların da önemli oranda arttırıldığını dile getirerek, şöyle konuştu:
     Çeşitli nedenlerle, bakımları bir süre için öz ailesi yanında sağlanamayan çocukların, eğitim, bakımı ve yetiştirilme sorumluluğunu kendi aile ortamlarında, kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde ve devlet denetiminde paylaşan uygun aile ya da kişiler, koruyucu aile olarak tanımlanmaktadır. Koruyucu aileler, baktıkları her çocuk için, çocukların bakım, eğitim ve yetiştirilme harcamalarına aylık ödemelerin yanında koruyucu aileye verilen çocukların eğitim, kurs, giyim, harçlık, sağlık, servis gibi masraflarının da belli standartlarla karşılanacak.
     Toplantıya proje yürütme kurulu üyeleri katıldı
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Koruyucu Aile İl Yürütme Kurulu toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER