Köydeki Yıldızlar keşfedilecek

Köydeki Yıldızlar keşfedilecek -Darende Kaymakamlığı Gökteki Değil, Köydeki Yıldızlar adlı proje kapsamında yüksek standartlı sahalar oluşturarak yeni yetenekleri keşfedecek


MALATYA (A.A) - Darende Kaymakamlığı, Gökteki Değil, Köydeki Yıldızlar adlı projeyle ilçe merkezinin yanı sıra belde ve köylere yüksek standartlı sahalar yaparak, yeni yetenekleri keşfedecek.
     Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen Gökteki Değil, Köydeki Yıldızlar Sosyal Destek Programı (SODES) projesiyle ilçede semt sahaları yaparak, insanları daha çok spor yapmaya teşvik edeceklerini söyledi.
     Özellikle belde ve köylerdeki çocukların spor yapacakları düzenli alanları olmadığını hatırlatan Aktaş, fırsat eşitliği ilkesiyle onlara da oluşturacakları sahalardan yararlanarak, sportif başarılar elde edebilme şansını tanıyacaklarını belirtti.
     Semt sahalarıyla her kesimden insanın spor yapmasını sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Aktaş, böylece daha sağlıklı ve zinde bir toplum oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.
     Aktaş, şunları kaydetti:
     Özellikle belde ve köylerimizdeki çocuklarla gençler başta olmak üzere vatandaşlarımızın standartlara uygun alanlarda spor yapmalarını sağlayarak, hem toplumsal bir fayda sağlamak hem de kabiliyeti olan yeni neslin sportif aktivitelerle iç içe yetişmesini hedefliyoruz. Kim bilir sunulacak imkanlardan yararlanıp sportif başarılar elde ederek, adını ülkemizde ve dünyada duyuracak yeteneklerin keşfine vesile olacağız.
     Belde belediye başkanları, Darende Spor Kulübü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün proje ortakları olduğunu dile getiren Aktaş, ilçe merkezindeki liselerle Balaban, Ilıca ve Yenice beldelerine birer saha yapacaklarını belirtti.
     Aktaş, standartlara uygun ölçülerde etrafı tel örgülerle çevrili, zemini sıcak asfalt üzerine akrilik malzeme kullanılarak inşa edilecek sahalarda basketbol, voleybol ve diğer sportif aktivitelerin çok rahatlıkla yapılabileceğini söyledi.
     İlçe merkezindeki Darende Lisesi, Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi, İmam Hatip Lisesi etrafında yeterli spor alanı olmadığını ifade eden Aktaş, Gençlerimizin enerjilerini sportif aktivitelere harcayarak kendilerine ve çevrelerine faydalı bireyler olmasını arzuluyoruz dedi.
     Proje kapsamındaki çalışmalara başladıklarını anlatan Aktaş, projeyi daha geliştirme adına ilçenin yetiştirdiği iş adamlarının desteklerini de beklediklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan / Önder Felek
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Köydeki Yıldızlar keşfedilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER