Kum Zambağını Koruma Projesi

Kum Zambağını Koruma Projesi -Akdenizin Melekleri Projesi kapsamında Mersine gelen yerli ve yabancı 27 öğrenci, ODTÜ Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü sahilinde yürütülen projeye destek verdi


MERSİN (A.A) - Akdenizin Melekleri projesi kapsamında Mersine gelen yerli ve yabancı 27 öğrenci, ODTÜ Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü sahilinde yürütülen Kum Zambağını Koruma Projesine destek verdi.
     Mezitli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının (SYDV) hazırladığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen proje çerçevesinde 27 genç, hazırladıkları çeşitli afişler ve tahta çitleri, vatandaşların dikkatini çekmek için kum zambaklarının etrafına çaktılar.
     ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kıdeyş, nesli tehlike altına olan kum zambağının korunması amacıyla proje yürüttüklerini söyledi.
     Kum zambaklarının endemik bitkilerden olduğunu hatırlatan Kıdeyş, ODTÜ Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü sahilinde yaptıkları çalışmada, gençlere çevre ve deniz biyolojisi ile biyolojik çeşitlilik konusunda bilgiler verdiklerini ifade etti.
     Sahilde denize girdikten sonra yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlar ve tatilcilerin zambaklara zarar vermemesi için koruma planı oluşturduklarını kaydeden Kıdeyş, Projeye Mezitli Kaymakamlığı da Akdenizin melekleri projesiyle destek verdi. Kentimize gelen yerli ve yabancı gençlerle birlikte sahilde çalışma yaptık. Kum zambaklarının korunmasına yönelik projemize destek sağlayan başta Kaymakam Kamil Kıcıroğlu olmak üzere destek verenlere teşekkür ediyorum dedi.
     Akdenizin Melekleri Projesi Koordinatörü Emel Sevgi de, Avrupalı ve Türk gençlere bölgedeki çevre ve deniz biyolojisini anlattıklarını, kum zambaklarını tanıtarak, korunmasına yönelik çalışmalarda yer almalarını sağladıklarını bildirdi.
     İtalya Gençlik Çalışmaları Dernek Başkanı Daniele Lucanelli ise ODTÜ sahilinde koruma altına alınan kum zambaklarını yakından görmenin heyecanının yaşadıklarını söyledi.
     Mersinde bulundukları süre içinde halkın ve yöneticilerin çevreye olan duyarlılıklarını yakından gördüklerini vurgulayan Lucanelli, özellikle ODTÜ sahilindeki kum zambaklarını gördüklerinde buna daha iyi inandıklarını kaydetti.
     Kum zambaklarının korunmaya alınmasında katkı sunmalarının önemli olduğunu vurgulayan Lucanelli, Nesli tükenmeye yüz tutan endemik bitki olan kum zambağının yaşatılmasına çalışan ODTÜ Deniz bilimleri Enstitüsü Müdürü Ahmet Kıdeyş ve ekibine teşekkür ediyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Derviş Çömez/Veli Gürgah/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kum Zambağını Koruma Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER