Kuşaklar Buluşuyor yarışması düzenleniyor

Kuşaklar Buluşuyor yarışması düzenleniyor


TRABZON (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğünce Kuşaklar Buluşuyor Yarışması düzenlendiği bildirildi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğünün Kuşaklar Buluşuyor adında inceleme, araştırma ve belgeleme yarışması düzenlediğini belirtti.
     Yarışma ile gençlerin sanatsal, kültürel, geleneksel ve tarihi değerler ışığında yaşanmış fakat yazılmamış hayat öyküleri hakkında bilgi toplayacaklarını ifade eden Yazıcı, şöyle devam etti:
     Yarışmanın amacı, köylerde yaşayan gençlerin, kent yaşamlarını ve kent kültürünü nasıl değerlendirdiklerini anlamak, köylerde yaşayan gençlerin gözünden kent yaşamının avantajlı ve dezavantajlı yönlerini açığa çıkarmak. Kentlerde yaşayan gençlerin ise büyüklerini köylerde ziyaret etmelerini sağlamak, tarihi, kültürel, geleneksel değerleri tanımalarını, yaşamlarını ve kayıt altına almalarını sağlamak. Gençlerin yaşlılarla bağlarını güçlendirmek, elde ettikleri bilgileri özgün bir biçimde sunmalarını sağlayarak üretkenliklerinin desteklenmesi ve gençler tarafından Türkçenin doğru ve etkin biçimde kullanılmasının teşvik edilmesini sağlamaktır.
     Yazıcı, iki farklı kategoride yapılacak yarışmaya, öğrenci olsun veya olmasın her gencin bireysel ya da grup halinde katılabileceğini belirterek, yarışma sonucuna göre çeşitli ödüller verileceğini kaydetti.
     Yazıcı, yarışma için başvuruların 1 Mart 2013de sona ereceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Kuşaklar Buluşuyor yarışması düzenleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER