Kütüphane Haftası

Kütüphane Haftası -Sakarya Valisi Büyük: Eğitimin önemli parçasını oluşturan il ve ilçelerimizdeki halk kütüphanelerinin teknolojik imkanlarla donatılarak hizmet sınırlarının genişletilmesi en büyük arzumuzdur


SAKARYA (A.A) - Sakarya Valisi Mustafa Büyük, eğitimin önemli parçasını oluşturan il ve ilçelerdeki halk kütüphanelerinin teknolojik imkanlarla donatılarak hizmet sınırlarının genişletilmesinin en büyük arzuları olduğunu kaydetti.
     Büyük, kütüphane haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bu haftanın özellikle çocukların ve gençlerin içindeki kitap sevgisini arttırmasını temenni ettiğini bildirdi.
     Yaşanan yüzyılın bilgi, teknoloji, bilişim ve iletişim yüzyılı olduğunu belirten Büyük, Uygarlık tarihi incelendiğinde bilgiye önem veren, bilgiyi üreten ve kullanan toplumların her dönem ilerleme içinde oldukları, ekonomik, siyasal ve toplumsal yönden güçlendikleri görülecektir. Bilgi, geçmişten günümüze toplumlar için yaşamsal önem taşımış, bilgiye duyulan ihtiyaç sürekli artmıştır ifadesini kullandı.
     Okumanın aynı zamanda araştırma ve sentez yapma çabalarının temel dayanağı ve aracı olduğuna dikkati çeken Büyük, şunları kaydetti:
     Çağımızdaki buluşları ve gelişmeleri kitap, dergi ve gazete gibi yayın organlarından takip ederiz. Hem kendi tarihimizden, hem de dünya tarihinden, gelişim ve değişmelerden haberdar eden vasıta, kitle iletişim araçlarının yanı sıra kitaplar ve periyodik yayınlardır. Bu bakımdan kitaplar vazgeçemeyeceğimiz en büyük ve vefakar dostlarımızdır.
     Kitaplıklar, eğitim ve kültür kurumu olma niteliğiyle, toplumların yaşamında vazgeçilmez rol üstlenmektedirler. Bireylerin araştırma, tanıma, öğrenme arayışlarında ilk başvurduğu kurumlar olan kitaplıklar yaşam boyu öğrenme sürecinin ayrılmaz parçasıdırlar. Eğitimin önemli parçasını oluşturan il ve ilçelerimizdeki halk kütüphanelerinin teknolojik imkanlarla donatılarak hizmet sınırlarının genişletilmesi en büyük arzumuzdur.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kütüphane Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER