Lahmacunu Ermenistana kaptırabiliriz

Lahmacunu Ermenistana kaptırabiliriz -Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Öztan: -Lahmacunun milli yemeğimiz olduğunu bizden başka bilen yok. Ermenistan, lahmacunu kendisine mal ediyor. Lahmacunu Ermenistana kaptırırsak kimse ş


GAZİANTEP (A.A) - Türk mutfağının önemli yemeklerinden lahmacunun Avrupada Ermeni Pizzası olarak tanıtıldığı bildirildi.
     Sahan Grup adına yapılan yazılı açıklamaya göre, Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, Sırbistanda gerçekleştirilen 6. Orta Avrupa Gıda Kongresinde lahmacunu tanıttı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Öztan, lahmacunun Türk yemeği ve ana vatanının da Gaziantep olduğunu ifade etti. Türk mutfak kültürüne sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Öztan, şunları kaydetti:
     Mutfağımızı ve ürünlerimizi tanımalı ve tanıtmalıyız. Bu bir vatandaşlık görevidir ve herkesin bu konuda sorumluluğu var. Çaba ve emek göstermemiz gerekiyor. Uluslararası kongre ve toplantılara katılarak kültürümüzü tanıtmalı ve kayıt altına alınmasını sağlamalıyız. Biz kendi değerlerimize sahip çıkmadığımız sürece başka ülkeler ve etnik mutfaklar ürünlerimize sahip çıkıyor. Lahmacunun milli yemeğimiz olduğunu bizden başka bilen yok. Ermenistan, lahmacunu kendisine mal ediyor. Lahmacunu Ermenistana kaptırırsak kimse şaşırmasın.
     Öztan, AB ülkelerinde Ermenistan tarafından yürütülen propagandalar sonucu, lahmacun Ermeni pizzası olarak isim yapmaya başlamış. Lahmacun Türk yemeğidir, başkenti Gazianteptir. Buna sahip çıkmak bizim görevimizdir dedi.
     Daha önce Yunanistanın baklavayı sahiplendiğini, şimdi de Ermenistanın lahmacunu Ermeni yemeği olarak tanıttığını dile getiren Öztan, tanıtımın temel kuralının tanımaktan geçtiğini ifade etti.
     (ZER-ADY-İSM)
<< Önceki Haber Lahmacunu Ermenistana kaptırabiliriz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER