Lösemili çocuklara bağış toplama

Lösemili çocuklara bağış toplama bahanesiyle dolandırıcılık uyarısı


KÜTAHYA (A.A) - Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), lösemili çocuklar yararına bağış toplama bahanesiyle vakfın adını kullanarak dolandırıcılık yapan kişilere karşı vatandaşları uyardı.
     LÖSEV Bursa İrtibat Bürosundan yapılan yazılı açıklamada, ilden ile yayılan, kapı kapı dolaşan, LÖSEVden geliyoruz, lösemili çocuklar için yardım topluyoruz diyerek sahte makbuz ve kimliklerle para toplayan ve eşya satan dolandırıcıların, hayırseverlerin tepkilerine neden olduğu bildirildi.
     Lösemili çocuklarla hiç ilgisi olmayan, ancak LÖSEVin resmi internet sitesindeki fotoğraf, resim ve simgeleri kopyalayıp dergi, broşür bastıran, sahte kimlik, bağış makbuzları ve sahte para toplama izniyle bağış toplayan bu kişilerin, 155 Polis İmdat Hattı veya 03124470660 LÖSEV İmdat Hattına bildirilmesi istenen açıklamada, şöyle denildi:
     Şunu iyi bilin ki; LÖSEV asla kapı kapı dolaşıp yardım, bağış toplamaz. Her kim ki, LÖSEVden geliyoruz, bağış topluyoruz, işte kimliğim, işte resmi iznim diyorsa o kişiler hırsızdır, sahtekardır. Topladıkları bu yardımın tek kuruşunu lösemili çocuklara iletmiyorlar. Emniyet güçlerinin bu kişiler hakkında izinsiz yardım toplamak, nitelikli dolandırıcılık, dolandırıcılık amaçlı organize suç örgütü oluşturmak, halkın güvenini kötüye kullanmak suçlarından yasal işlem yapmalarını bekliyoruz.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Lösemili çocuklara bağış toplama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER