Maraş olaylarının 34. yıl dönümü

Maraş olaylarının 34. yıl dönümü -Olayların yıl dönümü dolayısıyla 15 kentten gelen çevik kuvvet ekipleri, Kahramanmaraş merkez ve çıkışında önlem aldı


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Maraş olaylarının 34. yıl dönümü dolayısıyla 15 kentten gelen çevik kuvvet ekipleri, Kahramanmaraş merkezi ve çıkışında önlem aldı.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayların yıl dönümü dolayısıyla kentte güvenlik önlemlerini arttırdı.
     Başta İstanbul, Adana, Kayseri, Gaziantep, Osmaniye ve Şanlıurfa olmak üzere toplam 15 kentten Kahramanmaraşa çevik kuvvet ekipleri geldi. Çevik kuvvet ekipleri Kahramanmaraş merkez ve çıkışında, İl Jandarma Komutanlığına bağla ekipler de Narlı beldesinde tedbir aldı.
     Olayların yıl dönümü nedeniyle kente gelen Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Selahattin Özel, Trabzon Caddesindeki bir otelin önünde yaptığı basın açıklamada, ABFye bağlı kuruşlar ve Avrupadaki bazı Alevi örgütleriyle birlikte Maraş olaylarının 34. yılında kentte bulunduklarını belirtti.
     Türkiyenin çeşitli illerinden Maraşa gelmek isteyenlerin araçlarının engellendiğini ileri süren Özel, Biz buraya bir anma için geliyoruz. 34 yıl önce vahşice katledilen insanlarımızı anmak, yasını tutmak ve bir karanfil bırakabilmek için geleceğiz dedi.
     Özel ve beraberindekiler açıklamanın ardından Narlıya hareket etti.
    
     Muhabir: Ahmet Caner Baysal - Ersoy Sevinç
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Maraş olaylarının 34. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER