Marka Değerleriyle Bilecik paneli

Marka Değerleriyle Bilecik paneli -Belediye Başkanı Yağcı: Bilecik, tarihi mirası herkesi kıskandıracak noktada bir şehirdir. Marka oluşturmak ve bu markalarla birlikte şehri bütünüyle tanıtmak çok önemlidir (Fotoğraflı-G


BİLECİK (A.A) - Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik, tarihi mirası herkesi kıskandıracak noktada bir şehirdir. Marka oluşturmak ve bu markalarla birlikte şehri bütünüyle tanıtmak çok önemlidir dedi.
     Yağcı, Belediye tarafından düzenlenen Marka Değerleriyle Bilecik konulu panelde, Bilecikin, Türkiyenin önemli bir noktasında olmasına rağmen coğrafi konumu ve tarihi misyonu itibariyle şimdiye kadar kendisine ait özellikleri kullanarak kentlerin yarıştığı dünyada hak ettiği yere ulaşamadığını savundu.
     Kentin hak ettiği yeri alacağına inandığını belirten Yağcı, şöyle devam etti:
     Şehircilik kriterleri noktasında unumuz, şekerimiz ve yağımız var. Ocak başına geçip bunu kıvamında, ayarında karıştırarak istenilen ölçüde ve lezzette helvayı yapma görevi bize düşüyor. Tarihte bu kadar önemli bir misyonu yüklenen ilimize, günümüzde ve gelecekte tarihi misyonuna uygun vizyon yükleme sorumluluğu, atalarımızın torunları olarak bize aittir. Bilecik, tarihi mirası herkesi kıskandıracak noktada bir şehirdir. Marka oluşturmak ve bu markalarla birlikte şehri bütünüyle tanıtmak çok önemlidir. Markalaşma noktasında belediyeciliğin temeli imar çalışmalarıdır. Şehrin yaşanabilir bir şehir olması, marka şehir olması noktasında bu çalışmaların yapılması çok önemlidir. Şehrin en önemli yapılacak yatırım alanlarından biri sosyal, kültürel ve turizm ile tanıtım noktasında yapılacak yatırımlardır. Bu tanıtımı da gerçekleştirmek için marka değerleri oluşturmak önemlidir. Yaptığımız hiçbir işi önemsememek haksızlık olur. Her iş son derece önemli ve her işe bir hedef koyup, bir amaç belirleyip bu amaca yönelik olarak hareket etmek çok önemli ve değerlidir.
     Vali Yardımcısı Hasan Kayhan da sürdürülebilir turizm yaklaşımının benimsenerek, istihdamın artırılması ve bölgesel gelişmede turizmin öncü bir sektör konumuna ulaştırılmasını vizyon olarak ortaya koyduklarını anlattı.
     İlin, tarihi misyonu bakımından büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Kayhan, Bilecikte turizmin gelişmesi için altyapı hizmetlerinin mutlak surette tamamlanması gerekiyor. Zengin kültürel ve doğal değerlerimiz markalaştırılarak turistler için bir çekim noktası haline getirilmesi önem arz etmektedir diye konuştu.
     Panele, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Bayram Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Hakkı Aynur, Bilecik Sanayi ve İşadamları Derneği (BİSİAD) Başkanı Yusuf Subaşı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler İl Kurulu Başkanı Zuhal Mansfield, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Bilecik Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Adem Bölükbaşı, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, daire amirleriyle siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Marka Değerleriyle Bilecik paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER