Medresetüzzehra Sempozyumu sona erdi

Medresetüzzehra Sempozyumu sona erdi -Van Valiliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar Vakfı işbirliğiyle düzenlenen sempozyum, sona erdi


VAN (A.A) - Van Valiliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar Vakfı işbirliğiyle düzenlenen Medresetüzzehra Sempozyumu sona erdi.
     Vanda 12-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenen, Said Nursinin eğitim felsefesi ile Medretüzzehra eğitim modelinin yer aldığı sempozyumun, Akademik Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Gürbüz Aksoyun okuduğu sonuç bildirgesinin ardından son bulduğu belirtildi.
     24 oturumun yapıldığı, yurt içi ve yurt dışından katılan 99 akademisyen, yazar ve aydının bildiri sunduğu sempozyumun amacının, Risale-i Nurlarla hayat bulmuş olan bir modeli, somut bir yapılanmayla topluma sunmak ve asrın başında tohumu atılan bir fikrin ağaca dönüşüp meyve vermesini sağlamak olduğu ifade edildi.
     Medresetüzzehra modelinin, modern bilimler ile dini ilimlerin birbirini tamamladığı bir eğitim modeli olduğu ifade edilen bildirgede, Medresetüzzehranın amacı, bilgiyi hem teorik, hem de estetik boyutlarıyla marifetullah ekseninde bütünleştirerek insanlığın maddi ve manevi terakkisine vesile kılmaktır denildi.
     Söz konusu modelin hayat bulması için de bildirgede şu önerilere yer verildi:
     Said Nursinin eğitim felsefesine uygun, özel statüde, Medresesetüzzehra eğitim kurumlarının kurulması ve uluslararası Medresetüzzehra Üniversitesi olarak öncelikle Vanda açılması gerekir. Risale-i Nur müfredatının esas kabul edildiği Medresetüzzehra Üniversitesinin bünyesinde İslami ilimler fakültesi, eğitim fakültesi, beşeri bilimler fakültesi ve edebiyat fakültesi açılmalı, üniversitenin eğitim dili Arapça, Türkçe ve Kürtçe olmalıdır. Üniversite bünyesinde lisansüstü Risale-i Nur eğitimi verecek enstitülerin kurulması ile Orta ve Yüksek Öğretimde Risale-i Nur dersinin seçmeli ders olarak konulması gerekir.
    
     Muhabir: Fahrettin Gök / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Medresetüzzehra Sempozyumu sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER