Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı

Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı -Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğünce bilgilendirme toplantısı yapıldı


SİVAS (A.A) - Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğünce Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenledi.
     Numune Hastanesi Konferans Salonundaki toplantıda konuşan Sivas Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, kanserin dünyadaki ölümlerin en başta gelen sebeplerinden biri olduğunu hatırlattı.
     Her 8 kadından biri için kanser riski bulunduğunu vurgulayan Sağlam, kanserin hem devlet ekonomisine hem de insan sağlığına etkisi olduğunu belirterek, Bu nedenle kanser oluşumunun önüne geçmek, hatta bu mümkün değilse de erken tanı ve erken tedavi çok önemli dedi.
     Bazı önlemlerle kanserden korunulabileceğini ifade eden Sağlam, uygun bir diyet ve uygun bir yaşam biçimi, sigara ve alkolden kaçınma, düzenli egzersiz, sağlıklı ve dengeli beslenmenin kanserden korunmak için öncelikli önlemler arasında bulunduğunu kaydetti.
     Meme kanseri konusunda kadınların kendilerini muayene edebileceklerini belirten Sağlam, Kadınlarımızın yılda en az bir kez düzenli olarak doktor muayenesinden geçmesi, bunun dışında kendi kendilerine yapabilecekleri elle meme muayenesi ve orada hissedecekleri bir anormallik sonucunda doktora başvurmasıyla kanser vakalarının büyük ölçüde önüne geçmiş olacağız diye konuştu.
     Kanserden korkmak yerine onunla mücadele edilmesi gerektiğini dile getiren Sağlam, herkese sağlıklı bir hayat dileklerinde bulundu.
     Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) sorumlu hekimi Meltem Rüyam Demirkol da meme kanserinin görülme yaşının düştüğünü belirtti.
    
     Muhabir: Muzaffer Akyüz / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER