Memleketin ajansı dünya ligine oynuyor

Memleketin ajansı dünya ligine oynuyor -Basın İlan Kurumunun yayın organı Basın hayatı dergisi yeni sayısında AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürkle yapılan röportaja yer verdi


EDİRNE (A.A) - Basın İlan Kurumunun yayın organı Basın hayatı dergisi yeni sayısında AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürkle yapılan röportaja yer verdi.
     Memleketin ajansı dünya ligine oynuyor başlığıyla derginin kapağından duyurulan röportajda, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, AAnın 100. Yıl hedeflerini anlatıyor.
     Yasin Arasın gerçekleştirdiği ve Kaptan köşküne Kemal Öztürkün geçmesiyle AA 100. yılına yeni bir yelken açtığı sunuşuyla başlayan röportaj da Öztürk, göreve geldiği süre içerisinde AAnın 100. Yıl hedefi çerçevesinde neler yapıldığını ve gelecekte hangi planlamaların olduğunu aktarıyor.
     Aras, röportajın sunuşunda şu ifadelere yer veriyor:
     Televizyon bilmeyen eskilerin zamanında radyolar dantelli örtülerle baş tacı ediliyorken, bir tabir vardı dillerde; oğlum radyoyu aç da ajansı dinleyelim. Eskilerin zihninde haber tabiriyle bir tutulan o ajans, Atatürkün 1920de Anadolunun sesini dünyaya duyurması ana fikriyle kurulmasını emrettiği AAdan başkası değil tabii ki... Cumhuriyetle yaşıt olan AA ilk kurulduğunda yabancı dilde bile haber bültenleri yayınlayarak oldukça parlak ve etkili işler yapmasına rağmen daha sonra bu hızını ve çapını kaybederek daha rutin bir çizgi izler takip eden yıllar boyunca.
     Yanı başımızda sınır komşumuz olan ya da daha uzakta akrabalık veya tarihsel bağlarımız bulunan coğrafyalardan gelen haberler bugünlere kadar bize hep yabancı haber ajansları vasıtayla ulaşırdı. Şimdilerde ise AA var olan düzeni değiştirmede ilk adımlarını attı. AA, Ortadoğu ve Balkanlardan başlayarak etkin bir habercilik çizgisini hayata geçirerek yeni bir döneme geçişin bütün hamlelerini yapıyor. Yani ustalık dönemine uygun etkin bölgesel ajans haberciliği ve dünyanın tanıdığı bir AA vizyonu hedefte...
     Bugün ise Türkiyenin bölgesel güç olması konuşulurken, AAda dünya çapında bir ajans olmak yada özet ifadeyle memleketin ajansı olarak üzerine düşeni yapmak üzere büyük atılımlara girişti. 100. Yıl vizyonuyla yeni bir çehreye bürünme uğraşına girişen ajans haberciliğinin amiral gemisi AAnın 2020ye doğru yüzerken kaptanlığını Kemal Öztürk yapıyor.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Memleketin ajansı dünya ligine oynuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER