Meriç Köprüsü Konuşuyor etkinliği

Meriç Köprüsü Konuşuyor etkinliği -UNESCO ve Balkanika Vakfınca düzenlenen Balkan Köprüleri Konuşuyor projesi, Meriç Köprüsü kıyısında düzenlenen etkinlikle başladı -Edirne Valisi Duruer: -Biz istiyoruz ki Meriç Köp


EDİRNE (A.A) - UNESCO ve Balkanika Vakfınca düzenlenen, 11 Balkan şehrini kapsayan Balkan Köprüleri Konuşuyor projesi, Meriç Köprüsü kıyısında düzenlenen etkinlikle başladı.
     Edirne Valisi Hasan Duruer, projenin ilk etabı Meriç Köprüsü Konuşuyor etkinliğinde yaptığı konuşmada, tarihe tanıklık eden Meriç Köprüsünün yanında bulunduklarını, Selimiye Camisinin kendilerini selamladığını belirterek, köprülerin medeniyetlerin ve kültürlerin geçiş güzergahı olduğunu söyledi.
     Biz istiyoruz ki Meriç Köprüsü kültürde, sanatta, sporda Balkanlarla bizi birbirimize bağlasın diyen Duruer, Edirnenin tarihi organizasyonlara ev sahipliği yapacağını ifade ederek, Trakların önemli merkezlerinden biri olan Edirnedeki dolmenlerin, 3 bin 500 yazma eserin bulunduğu Selimiye Kütüphanesinin ve dünyanın en uzun taş köprülerinden Uzunköprünün UNESCOnun Kültür Mirası Listesine alınması için çalışma başlattıklarını anlattı.
     Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Abdurrahman Çelik ise Osmanlı İmparatorluğuna 92 yıl başkentlik yapan Edirnenin tarihi bir etkinliğe ev sahipliği yapmasından büyük mutluluk duyduğunu bildirdi.
     Kültür mirasının toplumların gurur kaynağı olduğunu ve kimliklerini yansıttığına dikkati çeken Çelik, Koca Sinanın muhteşem eseri Selimiye Camisi 2011 yılında UNESCO Kültür Mirası Listesine girerek, ülkemizin ve Edirnenin gurur kaynağı olmuştur diye konuştu.
     Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ise Edirnede çok önemli günler yaşadıklarını, Selimiye ve Kırkpınarın Dünya Kültür Mirası Listesine girmesinden kıvanç duyduklarını vurguladı.
     UNESCO Başkanı Irina Bokova da gönderdiği video kaydıyla katılımcılara kutlama mesajını iletti.
     Konuşmaların ardından Meriç Köprüsünde 3 boyutlu ışık ve ses gösterisi düzenlendi.
    
     -Balkan Köprüleri Konuşuyor etkinliği-
    
     UNESCOnun Balkanika Vakfı ile düzenlediği Balkan Köprüleri Konuşuyor projesinin ilk etabında Meriç Köprüsü Konuşuyor etkinliği yer alıyor.
     11 Balkan şehrindeki tarihi köprüler dikkate alınarak hazırlanan projede, köprülerin birlik ve karşılıklı anlayışın sembolü olduğu vurgulanıyor.
     11 tarihi köprüdeki etkinliğin ardından Fransanın başkenti Pariste final buluşması yapılacak.
    
     Muhabir: Hakan Şahin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Meriç Köprüsü Konuşuyor etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER