Mersin Vergi Rekortmenleri ve Başarılı İhracatçılar

Mersin Vergi Rekortmenleri ve Başarılı İhracatçılar Ödül Töreni (2) -Ekonomi Bakanı Çağlayan: (Vize konusunda) Diyoruz ki edepsizlik yapmayın, Avrupa üyesi ülke vatandaşları elini kolunu sallayarak bize geliyorsa, bize de aynısını y


MERSİN (A.A) - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Avrupanın vize kolaylığı getirileceğini belirtmesi ile ilgili olarak, Al vize kolaylığını başına çal. Biz bunu istemiyoruz. Diyoruz ki edepsizlik yapmayın, Avrupa üyesi ülke vatandaşları elini kolunu sallayarak bize geliyorsa, bize de aynısını yapın dedi.
     Çağlayan, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) toplantı salonunda düzenlenen Mersin ili 2011 Yılı Vergi Rekortmenleri ve Başarıİhracatçılar Ödül Töreninde yaptığı konuşmada, devlet geliştikçe, kamu maliyesi geliştikçe, ekonomi büyüdükçe, insanların üzerindeki vergi yükünü azaltma gayreti içerisinde olduklarını söyledi.
     Avrupanın birçok ülkesinde ciddi ekonomik krizler yaşandığına dikkati çeken Çağlayan, Avrupanın anayasası olan Maastricht kriterlerine göre bir ülkenin bütçe açığının milli gelirinden fazla olmayacağına işaret ederek, Şükürler olsun Türkiye bu anayasayı koymuş ABnin önünde adeta bir başarı hikayesidir dedi.
     ABnin 27 üyeli bir birlik olduğunu, ABnin geçen yıl yüzde 1.5, Türkiyenin ise yüzde 8.5 büyüdüğünü kaydeden Çağlayan, Türkiyenin ekonomide elde ettiği başarının, bütçe açıkları konusunda Avrupanın 23 ülkesinden çok daha iyi olmasından tüm dünyada iftiharla bahsedildiğini belirtti.
    
     -Al vize kolaylığını başına çal-
    
     Avrupada iş adamlarına uygulanan vize konusuna da değinen Çağlayan, hiçbir şeyin ikiyüzlü ABnin vize eziyetini unutturamayacağını belirten Çağlayan, gerek Başbakan, gerek ilgili bakanların bu konuda çok yoğun çalışma yaptığını kaydetti.
     Bakan Çağlayan, şöyle konuştu:
     Ama bu konuda bir türlü masada elini uzatmayan bu ikiyüzlü ABdir. Geçenlerde bu hususları dile getirdiğimizde diyor ki zat-ı şahaneleri, Türkiyenin istediğini haklı görüyoruz. Türkiyeden ülkemize geleceklere vize kolaylığı getireceğiz Ben de dedim ki, al vize kolaylığını başına çal Biz bunu istemiyoruz. Diyoruz ki edepsizlik yapmayın, Avrupa üyesi ülke vatandaşları elini kolunu sallayarak bize geliyorsa, bize de aynısını yapın.
     Türkiyenin 75 milyon nüfusa ve 29 yaş ortalamasına sahip, en fazla yatırımcı çeken ülke olduğuna dikkati çeken Bakan Çağlayan, Türkiye ABye yük vermeye değil, yük almaya gelen bir konumdadır. Durmaksızın gece gündüz çalışmalarımızla ülkemizi daha fazla büyütmeye, ekonomik disiplini artırmaya devam edeceğiz. 2023 ideallerimizi gerçekleştireceğiz diye konuştu.
    
     -Mersinin yeri Süper Ligdir-
    
     Çağlayan, çok çalışmanın da etkin bir teşvik sistemi ile olacağını belirterek, Başbakanın desteğiyle öyle bir teşvik sistemi yaptık ki, Cumhuriyet tarihinin en babayiğit sistemi oldu dedi.
     Mersinin devletine yük olamayan Türkiyedeki 12 ilden biri olduğunu kaydeden Çağlayan, Mersinin milli bütçesini artıracağız. Yaptığımız çalışmalarla Mersin ekonomisini geliştiriyoruz, göreceksiniz. Önümüzdeki yıllar Mersin için iyi olacak. Akdeniz Oyunları çerçevesinde yapılan yatırımlar ömür boyu önemli bir demirbaş olarak yeni kaynaklar ve turist getirecek dedi.
     Mersinin Türkiye ihracatındaki payını yükseltmek istediklerini ifade eden Çağlayan, Mersinin yeri Süper Ligdir. 1 milyar 340 milyon dolarlık ihracatını katlayabilecek durumdadır dedi.
     Kayıt dışı ekonomiye de değinen Çağlayan, Kayıt dışı ekonomi devlete bir zarar veriyorsa, özel sektöre 5 zarar veriyor. Bu işin hem vicdani, hem kanuni boyutu var. Size tavsiyem etrafınızda, çevrenizde, siz kayıtlı olduğunuz halde kayıt dışı olan varsa, Valiye yapın ihbarınızı. Her şeyi devletten beklemeyin. Çünkü devletin yeteceği alan belli diye konuştu.
     Türkiye ekonomisinin dünya ekonomisinden daha farkı bir seyir izlediğini belirten Çağlayan, Türkiye, dünya ekonomisine kayıtsız değil, bizi yavaşlatıyor ama Türkiye ekonomisi dinamik ve canlı. Türkiye aynen 2012 yılında elde ettiği başarıyı sürdürecek dedi.
     Çağlayanın konuşmasının ardından vergi rekortmenlerine ödülleri verildi.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Nurdan Mısırlıoğlu Toros
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Mersin Vergi Rekortmenleri ve Başarılı İhracatçılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER