Mevlana Vadisi Projesi

Mevlana Vadisi Projesi -Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler: Erzurumun çehresine yeni bir güzellik katacak olan bir projeyi daha hayata geçirmeye başladık


ERZURUM (A.A) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, bölgenin en başarılı çalışması seçilen Mevlana Vadisi Projesinde ilk kazmanın vurulduğunu bildirdi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, yaptığı yazılı açıklamada, 2 milyon 200 bin liralık bütçeye sahip projeyle Çat Yolunu Yenişehire bağlayan Mevlana Caddesinin, adeta turizm cennetine dönüştürüleceğini belirtti.
     Küçükler, 5 milyon liralık bütçeye sahip Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programına Mevlana Vadisi projesiyle başvuran büyükşehir belediyesinin Erzurum-Erzincan-Bayburt bölgesinde birincilik elde ettiğini anımsatarak, şunları kaydetti:
     Erzurumun çehresine yeni bir güzellik katacak olan bir projeyi daha hayata geçirmeye başladık. Mevlana Vadisi adı altında Palandöken Turizm Merkezi ve Olimpiyat Tesislerini Yeşil Koridor ile Bütünleştirme Projesini hazırlayarak geçtiğimiz yılın Kasım ayında Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansına sunduk. Mevlana Vadisinde 2şer adet basketbol ve voleybol sahası, kafeler, çeşitli çap ve genişlikte kaya bahçeleri, su yüzeyleri, yapay şelaleler ve ahşap köprüler bulunacak. Yapım çalışmalarına başladığımız Mevlana Vadisinde seyir terasları, pergolalar, çok sayıda çocuk oyun alanı, yürüme yolları, masal adası, restoran barfiks ve jimnastik sahaları, otopark, mobil oturma bankları ve şadırvanlar da bulunacak.
     Projenin bölgeye güzellik katacağını belirten Küçükler, Erzurum yepyeni bir eğlence ve dinlence merkezine kavuşmuş olmakla birlikte atlama kulelerinin de içinde bulunduğu olimpiyat tesislerini yeşil bir koridorla bütünleştirmiş olacağız ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Mevlana Vadisi Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER