Meyveciliği Geliştirme Projesi

Meyveciliği Geliştirme Projesi -Keşan Kaymakamı Dınkırcı: -10 köydeki 17 üreticiye 7 bin 634 adet meyve fidanı dağıtıldı


EDİRNE (A.A) - Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, 10 köydeki 17 üreticiye 7 bin 634 adet meyve fidanı dağıtıldığını bildirdi.
     Dınkırcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında üreticilere meyve fidanı dağıltıldığını söyledi.
     Bölgede tarım, sebzecilik ve alternatif ürünlerin yanı sıra meyveciliğin gelişmesi için de çalışmalar yaptıklarını belirten Dınkırcı, şunları kaydetti:
     Meyvecilik, gelecekte ilçedeki önemli gelir kaynaklarından olacak. Bu proje bir başlangıçtır. Özellikle Keşanın geleceğinde uygun alanlarda birinci sınıf tarım arazileri dışında belirli alanlarda fidancılığın, meyveciliğin gelir kaynağı olacağını tahmin ediyoruz. Endüstri bitkisi olan cevizin bir dönümünden yıllık ortalama 2-3 bin lira arasında getirisi var. Diğer meyve çeşitlerinde de yaklaşık dönüm getirilerinin 3-6 bin lira arasında olacağını gözlemlemekteyiz. Projede, 10 köydeki 17 üreticiye 7 bin 634 adet meyve fidanı dağıtıldı.
     Dınkırcı, bölgede tarım, hayvancılık, turizm ve ticaretin yanı sıra alternatif ürünlerin de geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, Özellikle bazı köylerimizde zaten örtü altı sebzeciliğinin altyapısı var. Sebzecilik üretimi gelişmiş durumda. Bazı köylerimizde ise meyvecilik ile ilgili gelişmeler var. İstiyoruz ki, daha büyük ölçekli işleri yapalım dedi.
    
     Muhabir: Necdet Uybaş / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Meyveciliği Geliştirme Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER