Mezheplerin Stratejik Boyutu ve Mezhep Çatışması

Mezheplerin Stratejik Boyutu ve Mezhep Çatışması konferansı -İnönü Üniversitesinde düzenlenen konferansı, AÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Onat verdi


MALATYA (A.A) - Ankara Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Onat, İnönü Üniversitesi öğrencilerine Mezheplerin Stratejik Boyutu ve Mezhep Çatışması konulu konferans verdi.
     İnönü Üniversitesi İnsani Değerler Topluluğu tarafından organize edilen konferans, Güzel Sanatlar Fakültesinde gerçekleştirildi. Konferansa, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
     Prof. Dr. Onat, konferansta mezheplerin ortaya çıkışı, stratejik boyutları ve mezhep çatışmalarının nedenlerine ilişkin bilgi verdi. Modernitenin yorduğu insanların anlam arayışı sürecine girdiğini belirten Onat, Amerikada her gün 10 milyondan fazla insanın yogayla uğraştığını, her gün 15 milyon civarında insanın meditasyon yaptığının tespit edildiğini aktardı.
     Ayrıca araştırmalarda, insanların zengin olmalarına rağmen mutlu olmadıklarını belirttiklerini ileten Onat, insanlığın özellikle gelişmiş ülkelerde en çok ihtiyaç duyduğu boyutun anlam boyutu olduğunu kaydetti. Anlam boyutunun yeniden inşasının kolay olmadığını ifade eden Onat, Tüm insanlığa bundan sonraki süreçte destek olabilecek en önemli açılım Müslümanlardan gelecek dedi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Mezheplerin Stratejik Boyutu ve Mezhep Çatışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER