Müfettiş yardımcısıyım diyerek okullarda tadilat yapılması

Müfettiş yardımcısıyım diyerek okullarda tadilat yapılması -Ereğlide kendini müfettiş yardımcısı olarak tanıtarak bir okulda 730 bin lira tutarında tadilat gerçekleştiren kadının iş yaptırdığı firmalarının yetkilileri, mağduriy


ZONGULDAK (A.A) - Mustafa Kemal Bektaş/Erdinç Aksoy - Zonguldakın Ereğli ilçesinde kendini müfettiş yardımcısı olarak tanıtarak bir ilköğretim okulunun da 730 bin lira tutarında tadilat gerçekleştiren kadının iş yaptırdığı firmalarının yetkilileri, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.
     Bir süre önce kendini müfettiş yardımcısı olarak tanıtan Özlem Knin (27), ilçedeki Turgut Reis İlköğretim Okuluna giderek, okulda 730 bin lira tadilat yaptırmasının ardından kadının unvanının sahte olduğunun ortaya çıkması iş yapan firmaları da sıkıntıya soktu.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan araştırmada bakanlıkta kaydının olmadığı belirlenen ve hakkında başlatılan idari ve adli soruşturma süren Özlem K. tarafından mağdur edildiklerini öne süren firmaların yetkilileri, alacaklarını İl Milli Eğitim Müdürlüğünden tahsil etme talepleri de kabul edilmeyince şoke oldu.
     Okulda tadilat işleri yapan inşaat firması sahibi Fikret Polat, AA muhabirine, Özlem Knin öz yeğeni olmasına rağmen ne iş yaptığını bilmediğini, okul müdürleriyle yanına gelince müfettiş olduğuna inandığını söyledi.
     Anlaşma yapmalarının ardından İstanbulda gelerek malzemelerin beğenildiğini, 14-15 Temmuzda da okulun tadilatına başladıklarını ifade eden Polat, şunları kaydetti:
     İşimizi yaptık. Yaklaşık 5 aydır henüz paramızı alamadık, ödemelerimizi yapamıyoruz. Bakanlık, Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğüne kadar gitmediğimiz yer kalmadı. Mağduruz. Uzun zamandır görüşmediğim öz yeğenimin sahte müfettiş yardımcısı olacağını düşünmedim. Benim şu anda 336 bin lira alacağım var. Bunu kimden tahsil edeceğimi bilmiyorum. İşi yaparken İlçe Milli Eğitim Müdürü sürekli inşaata geliyordu, sonra bu gazetelerde sahte müfettiş olayı çıkınca durumu öğrendik. Ben yeğenimin bakanlıkta çalıştığını sanıyordum. Bizi kandırdılar, kimse olayı üstlenmiyor. Emniyete gerekli ifadeyi verdik, durumumuzu anlattık ardından da savcılığa suç duyurusunda bulunduk. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Özlem Kdan şikayetçi olduk. Hukuki süreç başlattık, hakkımızı arıyoruz.
     Polat, Özlem K. ile 1 aydır görüşemediklerini, bir rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gördüğünü öğrendiklerini belirterek, Burada Özlemin suçu var, olayın kahramanı o. Bakanlık düzeyinde da girişimlerimiz oldu. Ancak sonuç alamadık dedi.
    
     -Küçük esnafım, ağır geldi-
    
     Kırtasiye ve bilgisayar dükkanı sahibi Tuncay Kaygın da okula 1. sınıf kırtasiye malzemelerinin yanı sıra 32 bilgisayar verdiğini belirtti.
     Bilgisayarlardan 17sinin kendisine daha sonra iade edildiği vurgulayan Kaygın, şöyle devam etti:
     Biz büyük bir haksızlığa uğradık. Hakkımızı arıyoruz, hakkımızı ararken de okul müdürümüz başta olmak üzere herkesin sahip çıkmasını istiyoruz. Beni okula davet ettiler, baktım inşaat çalışması var. 40-50 kişi çalışıyor. Kolej ayarında bir yapılanma sürecine girilmiş. Özlem hanım benim yanıma 15 gün sonra gelerek belirli şeyler istedi. Güvendim, yardımcı olurum dedim. Benden kırtasiye malzemesi alacağını söyledi. Bunun ihale usulüyle olması gerekmez mi diye sorduğumda bazı yasa maddeleri söyleyerek sponsor firmalar olduğu için alım yapmaya yetkisi olduğunu belirtti. Müfettiş yardımcısı kimliğini çıkardı ve onun fotokopisini çektik. Beni ve diğer arkadaşları zor duruma düşürmesi, insanlık dışı bir olaydır.
     Kaygın, kendilerini kimsenin dikkate almadığını ileri sürerek, Okul yetkililerin yanına giriyoruz malı kime verdiysen paranı git ondan al diyorlar. 118 bin lira alacağım var, küçük bir esnafım bu yükü taşıyamıyorum ifadelerini kullandı.
    
     -İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek-
    
     İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ise mağdur olduğunu ileri süren firmalarla ilgili şu an yapılacak bir şey olmadığına işaret ederek, şunları kaydetti:
     Bizi mal verirken aramadılar, bilgi almadılar. Şu anda olay mahkemeye intikal etti. Hukuk ne karar verirse ona göre hareket edilecek. Bize noter kanalıyla paralarını isteyen ihtar yazısı gönderdiler. Buna gerekli cevabı verdik. Hukuki süreç devam ediyor. Bana mal vermediler ki para istiyorlar. Devletin okulu da olsa, imza almadan protokol yapmadan olur mu- Devletin ödeme şekli bellidir. İnşallah sonu iyi olur.
     Özbek, idari olarak bakanlık soruşturmasının devam ettiğini, bunun da sonuçlanmak üzere olduğunu ifade ederek, savcılığa da kadın hakkında suç duyurusunda bulunduklarını hatırlattı.
    
     -Olay-
    
     Kendini müfettiş yardımcısı olarak tanıtan Özlem K. (27), İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla okul müdürlerini toplantıya çağırmış, 1 Haziranda Ereğli Konferans Salonunda İlçe Mili Eğitim Şube Müdürü İhsan Dağlı ve 8 ilköğretim okulu müdürünün katılımıyla 4+4+4=12 Yılık Zorunlu Eğitim Uygulaması Bilgilendirme Toplantısı yapmıştı.
     Okul müdürlerinin görüşlerini dinleyen Özlem K, toplantı tutanaklarına yansıyan konuşmasında, okulların ziyaret edebileceğini belirterek, toplantının ardından ilçedeki Turgut Reis İlköğretim Okuluna giderek, okulda restorasyon yaptırılmasına karar vermişti.
     Müteahhit firmalarla görüşerek okulu boyasından tesisatlarına, akıllı tahtalardan öğrenci sıralarına kadar yenileten ve kamera sistemi de kurdurtan Özlem K, Milli Eğitim Bakanlığı müfettiş yardımcısı sıfatıyla imzaladığı iddia edilen sözleşmelerle müteahhit firmalara 730 bin lira tutarında harcama yaptırmıştı.
     Firmalara 60 bin lira civarında ödeme yaptığı ileri sürülen sözde müfettiş yardımcısı Özlem Knin, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan araştırmada bakanlıkta kaydının olmadığı belirlenince idari ve adli soruşturma başlatılmıştı.
     Özlem K, iddialara ilişkin AA muhabirine yaptığı işlerinin arkasında olduğunu belirtmiş, Kendinizi neden müfettiş yardımcısı olarak tanıttınız sorusunu da Okulların ihtiyaçlarını bilmem gerekiyordu, o yüzden diye yanıtlamıştı.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER