Muharrem Ayını Anlamak konferansı

Muharrem Ayını Anlamak konferansı -Bilecik Müftüsü Taş: Tarihçilerin ifade ettiğine göre dünya, Kerbela gibi menfur bir katliamı hiç yaşamamış


BİLECİK (A.A) - Bilecik Müftüsü Necati Tayyar Taş, Tarihçilerin ifade ettiğine göre dünya, Kerbela gibi menfur bir katliamı hiç yaşamamış dedi.
     Taş, Bilecik Din Görevlileri Yardımlaşma Derneğince düzenlenen Muharrem Ayını Anlamak konulu konferansta, Muharrem ayı gibi mübarek zaman dilimlerinin hatırlanması gerektiğini bildirdi.
     Millet ve Müslüman ümmet olarak çoğu zaman önemli gün, gece ve ayların yeteri kadar değerlendirilemediğini savunan Taş, şöyle devam etti:
     Böylesine birbirinden mübarek gecelerimiz, gündüzlerimiz gelir geçer. Onların bizden haberi olur ama bizim onlardan haberimiz olmaz. Hayatımızı böyle devam ettiririz. Miladi yılın ilk ayı olan ocak ayı ile miladi yılın başı olan aralık ayını ocak ayına bağlayan zaman dilimi hakkındaki uyanıklığı ve takibi, maalesef Hicri yılbaşımız olan Muharremde gösteremiyoruz.
    
     -Kerbela her türlü belanın mevcut olduğu mahal demektir
    
     Taş, Kerbelada yaşanan üzücü olayların yarasının hala taze olduğunu ve Kerbelanın, her türlü belanın mevcut olduğu yer anlamına geldiğini söyledi.
     Kerbela olayına tanık olanların susuz kaldığını, şehit olduğunu dile getiren Taş, şunları kaydetti:
     Hazreti Hüseyin, kucağındaki 3 yaşındaki oğlu Abdullah, susuzluktan çatlamak üzereyken Ne olur, bir yudum su verin bu sabiye diye yalvarmasına rağmen, kucağındaki oğlu oklarla şehit ediliyor ve 73 şehidin hepsinin başı kesiliyor. Özellikle Hazreti Hüseyinin mübarek naaşı üzerinde defalarca, onlarca at tepiştiriliyor. Tarihçilerin ifade ettiğine göre dünya, böyle menfur bir katliamı hiç yaşamamış. Hazreti Peygamber, bir gün kızı Fatımaya, Ya Fatıma, biliyor musun sana niye Fatıma dedim- Fatıma demek, kesilen, ayrılan, yasak edilen demektir. Senin zürriyetine de Cehennem yasak olduğu için adın Fatıma oldu. Senin izinden gidenlere de Cehennem haram olduğu için senin adın Fatıma oldu demiştir.
     Bilecik Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Ali Kaya da bu etkinlikle Muharrem ayı ile Kerbelanın önemini insanlara hissettirmeye çalıştıklarını belirterek, etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti.
     Etkinlikte, Kuran-ı Kerimden ayetler okundu, din görevlileri tarafından tasavvuf musikisi konseri verildi, dualar edildi ve aşure ikramında bulunuldu.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu - Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Muharrem Ayını Anlamak konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER