Narenciye Bilgi Sistemi Projesi

Narenciye Bilgi Sistemi Projesi -Ege İhracatçı Birlikleri ile İzmir İl Özel İdaresinin başlattığı projeyle Ege Bölgesinde narenciye bahçeleri uydudan izlenecek -EİB Koordinatör Başkanı Türkmenoğlu: Proje ile daha doğru


İZMİR (A.A) - Ege Bölgesindeki narenciye üretiminde doğru rekolte tahmini ve planlama yapılmasına olanak tanımak amacıyla Narenciye Bilgi Sistemi Projesi hayata geçirilecek.
     Narenciye Bilgi Sistemi Projesi protokolü, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper ile İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz arasında imzalandı.
     Türkmenoğlu, törende yaptığı konuşmada, 100 bin lira yatırım ve 18 aylık bir çalışmayla hayata geçirilecek projeyle Ege Bölgesindeki narenciye alanlarının uydudan takip edileceğini belirterek, şunları kaydetti:
     Türkiyenin 2023te 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşması için tarımda yenilikçi projelere ihtiyaç var. Yeniliği öne çıkarmak ve daha çok katma değer yaratan bir yapıya kavuşmak artık vazgeçilmez oldu. Narenciye Bilgi Sistemi Projesi, Çukurova Bölgesinde yürütülen benzer çalışmayla bütünleşip Türkiyede narenciye sektöründe entegrasyonu sağlayacak ve Türkiyenin narenciye envanterini ortaya çıkaracak. Proje ile daha doğru rekolte tahminleri ve daha etkin üretim planlaması imkanına kavuşacağız.
    
     -Orta Doğudaki gerginlik ihracatı olumsuz etkiliyor-
    
     Suriyedeki iç savaş ve Orta Doğudaki gerginlik nedeniyle nakliye sıkıntısının yaşandığını, bu durumun narenciye ihracatını olumsuz etkilediğini de dile getiren Türkmenoğlu, sıkıntılara rağmen Ege Bölgesinin narenciye ihracatının Türkiye ortalamasından daha iyi durumda olduğunu ifade etti.
     İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz ise Türkiye narenciye üretiminin yüzde 21inin İzmirde yapıldığını belirterek, Bu proje ile narenciye üretimine bilimsel destek vermeyi amaçlıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Narenciye Bilgi Sistemi Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER