Nemruttan Nemruta Tarihi Keşif projesi

Nemruttan Nemruta Tarihi Keşif projesi -Proje kapsamında Bitlise gelen yerli ve yabancı turistler, Nemrut Krater Gölünü gezdi


BİTLİS (A.A) - Nemruttan Nemruta Tarihi Keşif projesi ile kente gelen yerli ve yabancı turistler, Nemrut Krater Gölünü gezdi.
     Batman Girişimci Kadınlar Derneği tarafından hazırlanan proje kapsamında kentte bulunan turistlere eşlik eden Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüsnü Işıkgör, turistlere Tatvan ilçesindeki Nemrut Krater Gölünü gezdirdi.
     Işıkgör, gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesinden mükemmeliyet ödülü alan dünyanın ikinci büyük krater gölü Nemrutun, Avrupada ve dünyada tanınmaya başlandığını söyledi.
     Konuklarının hem Bitlis hem de Tatvandaki tarihi yerleri gezdiğini anlatan Işıkgör, şöyle konuştu:
     Nemrut Krater Gölünün ne kadar güzel olduğunu kendileri de gördüler. Bu proje bizi mutlu etti. Burada emeği geçen herkesi kutluyorum. Önemli olan bu saklı cennetin bütün dünyaya tanıtılması. Umarım bu proje başarılı olur. Dileğim bundan sonra projesiz de olsa bu arkadaşların sürekli buraya gelmesidir.
     Batman Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Gülhan Bağrıyanık ise projelerinin son ayağı olan Nemrut Krater Gölünü gezdiklerini bildirerek, Adıyamandaki Nemrut Dağında başlayan gezilerinin Bitlisteki Nemrut Krater Gölünde son bulduğunu kaydetti.
     Projenin amacının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki tarihi dokuya ilgiyi artırmak olduğuna değinen Bağrıyanık, yereldeki gençlere de sivil toplum bilincini aşılamaya çalıştıklarını dile getirdi.
     Bağrıyanık, projenin başarılı geçtiğine inandığına dikkati çekerek, gezinin, turistlerin kafasında derin izler bıraktığını ve ülkelerine döndüklerinde bunu birçok arkadaşlarıyla paylaşacaklarına inandığını ifade etti.
     Nemrut Krater Gölünü gezen turistler, dünyanın ikinci büyük krater gölünde yüzerek serinledi.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Nemruttan Nemruta Tarihi Keşif projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER