Okul Sütü Programı

Okul Sütü Programı


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta okul sütü dağıtımına henüz başlanmadığı bildirildi.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulunun kararı doğrultusunda Okul Sütü Programının 2012-2013 eğitim öğretim yılı 2. döneminde ülke genelinde resmi-özel ana sınıfı ile ilkokul 1,2,3 ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik olarak uygulanacağı belirtildi.
     Bakanlar Kurulu Kararında Program doğrultusunda dağıtılacak sütün temini ve dağıtım takvimi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenir ifadesinin bulunduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ilgi yazısında, bugünden itibaren okul sütü dağıtımına öncelikle Adana, Ağrı, Ankara, Balıkesir, Bingöl, Bitlis, Bursa, Erzurum, Eskişehir, Hakkari, İstanbul, Kars, Konya, Mersin, Muş, Osmaniye, Tunceli ve Van illerinin merkezinde başlanacağı bildirilmektedir. İlimizde okul sütü dağıtımı henüz başlamamıştır. Bakanlığımızın emirleri doğrultusunda dağıtımı başlayacaktır. Bu kapsamda Valiliğimizce, Okul Sütü Programının sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla ve dağıtımının aksamaması için, İl Okul Sütü Komisyonunda yer alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü temsilcisi tarafından destek ve gerekli iletişim sağlanarak süt dağıtımıyla ilgili tüm tedbirler alınmıştır.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Okul Sütü Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER