Okulda Diyabet Programı

Okulda Diyabet Programı -Diyabetli öğrenciyi fark eden öğretmenler, ödüllendirilecek


KOCAELİ (A.A) - Diyabet hastası çocuklara erken teşhis konulmasına katkı sağlayan öğretmenler, ödüllendirilecek.
     Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Dekanı ve Okulda Diyabet Programı Proje Koordinatörü Prof. Dr. Şükrü Hatun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Okulda Diyabet Programının öğretmenlerin çocuklardaki diyabet belirtilerini fark ederek, tanı için yönlendirebilmeleri ve diyabetli çocukların okuldaki yaşamlarını destekleyebilmelerini amaçladığını söyledi.
     Program kapsamında geçen yıl ülke çapında öğretmen ve öğrencilere yönelik eğitim ve farkındalık çalışmaları başlatıldığına dikkati çeken Hatun, çalışmalarla yaklaşık 600 bin öğretmene ulaşıldığını anlattı.
     Hatun, Fark Yaratan Öğretmen Ödülünün sınıfında diyabet belirtisi olan çocukları fark eden, erken tanı konmasını ve diyabetli çocukların bakımına katkı ve destek sağlayan öğretmenlerin desteklenmesi amacıyla planlandığını kaydetti.
     Öğretmenlerin çocuk endokrin ve diyabet merkezleri, il halk sağlığı müdürlükleri, milli eğitim müdürlükleri ve okul yönetimlerince ödüle aday gösterilebileceklerini dile getiren Hatun, bireysel olarak internetten başvuru yapılabileceğini ifade etti.
     Hatun, başvuruların Okulda Diyabet Programı yöneticileri, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden oluşan jüri tarafından değerlendirileceğini vurgulayarak, her bölgeden bir öğretmene okulda diyabet bakımı ile ilgili yurt dışı eğitim gezisi ödülü verileceğini söyledi.
     Başvuru süresi 30 Ekimde sona erecek yarışmanın değerlendirme kurulu toplantısı 2 Kasımda yapılacak, ödül töreni ise 14 Kasımda yapılacak.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Okulda Diyabet Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER