Okullar Hayat Bulsun projesi

Okullar Hayat Bulsun projesi -Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünün projesi kapsamında okullarda ders saati dışında da etkinlikler yapılacak -Pilot uygulamanın yapıldığı okullarda veli ve öğrencilere ist


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Okullar Hayat Bulsun projesi kapsamında okullarda ders saatleri dışında da etkinlikler düzenlenecek.
     Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında ders saatleri dışında da veliler ve öğrencilere isteklerine bağlı eğitim seminerleri verilecek.
     Projeyle ilgili pilot uygulamanın yapıldığı Altındağ Çalışkanlar İlkokulu ile Keçiören Osman Gazi İlkokulunda ders çıkış zili sonrasında eğitim seminerleri veriliyor. Okulların bölge halkının yararına kullanılmasını amaçlayan projede bölge halkına ilk etapta istedikleri hizmetlerle tercih ettikleri seminer ve kurslarla ilgili bir anket yapıldı.
     Anket sonuçlarına göre velilere yönelik, Aile İçi İletişim, Çocuklara Olumlu Davranış Kazandırma Yöntemleri, Çocuklara Özgüven ve Sorumluluk Kazandırma eğitimleri, çocuklara yönelik olarak da Öfke Kontrolünü Öğrenmek, Özgüven ve İletişim Becerilerini Güçlendirmek, Başarı Stratejileri, Hızlı Okuma ve Okuduğunu Anlama ile Dikkat Toplama ve Konsantrasyongibi konularda eğitim verilmesi planlandı.
     Program çerçevesinde ilk eğitimler Psikolog Duygu Emirdoğan, Sosyolog Hüseyin Çelik tarafından verildi.
     Pilot uygulamaların yıl sonuna kadar süreceği eğitimler, diğer okullara da yayılacak. Verilecek eğitimlerle ilgili konular istek ve taleplere bakılarak güncellenecek.
     Büyükşehir Belediyesi proje kapsamında eğitim seminerlerinin yanı sıra spor aktiviteleri ve sanatsal faaliyetler de düzenleyecek.
    
     Muhabir: Enes Kaplan
     Yayıncı: Ziver Büyüktaş
<< Önceki Haber Okullar Hayat Bulsun projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER