Okullar Hayat Olsun Projesi Pursaklarda...

Okullar Hayat Olsun Projesi Pursaklarda... -Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde, Pursaklar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen projede, 2 bin öğrenci, 4 farklı branşta spor eğitimi görüyor -Pursak


ANKARA (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı ile belediyeler arasında 2011 yılında imzalanan protokol çerçevesinde, Okullar Hayat Olsun Projesi Ankaranın Pursaklar ilçesinde hayata getirildi.
     Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, AA muhabirine, 2011 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile bazı gönüllü belediyelerin proje için protokol imzaladığını belirterek, şunları söyledi:
     Okullar yaz tatillerinde kapatılır. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı ile belediyeler arasında yapılan protokol doğrultusunda, bazı okullar yaz tatili süresince açık tutulacak. Belediyeler okulların dersliklerini ve bahçelerini kullanarak çeşitli sportif, kültürel, sosyal etkinlikler düzenleyebilecek. Bu projeyi ilk olarak, Pursaklar Belediyesi olarak biz hayata geçirdik. Bu yaz, futbol, basketbol, voleybol ve tekvando branşlarında toplam 2 bin öğrenciye spor eğitimi verilecek.
     Çetin, belediye olarak her yaz döneminde açtıkları spor okullarıyla, çocukları sporla buluşturduklarını, ancak bu seneki projenin daha kapsamlı olduğunu vurgulayarak, Gençlerin enerjisini spora yönlendirip, onları kötülüklerden korumak istiyoruz. Proje kapsamında öğrencilere verilen spor eğitimi 2 ay boyunca devam edecek diye konuştu.
     İlçedeki 5 farklı merkezde gerçekleştirilen spor eğitimlerinin, üniversitelerin spor yüksek okullarında okuyan gençler tarafından verildiğini belirten Çetin, projenin aynı zamanda üniversiteli gençler için de bir deneyim olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Okullar Hayat Olsun Projesi Pursaklarda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER