Organik Tarımda Kullanılan Girdiler, Karşılaşılan

Organik Tarımda Kullanılan Girdiler, Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Paneli


YALOVA (A.A) - Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) Yalova Şubesinin açılışı ve Organik Tarımda Kullanılan Girdiler, Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri konulu panel, yapıldı.
     ETO Yalova Şubesi Başkanı Dr. Gülay Beşirli, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelde, sürdürülebilir tarımın önemine dikkati çekti. Beşirli, şunları kaydetti:
     Bugünkü toplantımızın amacı organik tarım adına bugüne kadar yapılanlarla bundan sonra yapılacaklar ve sürdürülebilirliği konularının masaya yatırılmasıdır. Organik tarımı bir yere taşımak için sektörün tüm bileşenleriyle birlikte neler yapabiliriz, onları belirleyeceğiz. Yine merkezi İzmirde olan ETOnun 5. şubesi olan Yalova Şubesini de bugün bu panelle devreye sokmanın onurunu sizlerle birlikte yaşıyoruz.
     Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz ise organik ürünlerin halk tarafından tüketilip fazlasının AB ülkelerine gönderilmesi gerektiğini söyledi. Yılmaz, şöyle devam etti:
     Organik ürünleri geleceğimiz olan çocuklarımıza nasıl ulaştırabileceğimizi tartışacağız bugün. Organik tarımı artık daha da yaygın hale getirmek lazım. Organik ürünleri daha çok AB ülkelerine gönderiyoruz. Ancak en az onlar kadar bizlerin de organik ürünlerle beslenmeye hakkımız var. Önce organik ürünlerle biz besleneceğiz. Fazlasını yurt dışına göndereceğiz. Organik tarımın yaygınlaştırılması için de kurumlarımızın işbirliğiyle çalışmak durumundayız. Yalovada organik tarımın diğer illere oranla daha yaygın halde olmasından da mutluluk duyuyorum.
     ETO Onursal Başkanı Prof. Uygun Aksoy da ETOnun kuruluşuyla ilgili bilgi verdi.
     Panele, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan ile TEMA Onursal Başkanı Hayrettin Karaca da katıldı.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Organik Tarımda Kullanılan Girdiler, Karşılaşılan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER