Ortaokullar Yarışıyor bilgi yarışması ön elemesi

Ortaokullar Yarışıyor bilgi yarışması ön elemesi -İl Milli Eğitim Müdürü Gürpınar: -İlimizde eğitimi daha ileri götürmeye çalışıyoruz


KARABÜK (A.A) - Karabük ve ilçelerinden 55 okulun katıldığı Ortaokullar Yarışıyor bilgi yarışmasının ön elemesi yapıldı.
     Karabükte yerel yayın yapan BRTV kanalı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Açı Dershaneleri iş birliğiyle bu yıl 3. düzenlenecek yarışmanın ön elemesi Öğretmenevinde gerçekleştirildi.
     Ön elemeye katılan 55 okuldan 165 öğrenci kendilerine yöneltilen Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, fen ve teknoloji ile İngilizce derslerinden sorulan 60 soruyu yanıtladı. Eleme sonunda başarılı olan 27 okul yarışmaya katılma hakkı elde etti.
     İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, yaptığı konuşmada, kenti eğitim alanında daha ileriye götürmek için çaba harcadıklarını söyledi.
     Türkiyede düzenlenen seviye ve yerleştirme sınavlarının tamamında Karabükün hep ilk sıralarda yer almayı başardığını vurgulayan Gürpınar, Bu bir tesadüf değildir. Eğitim için Karabükteki herkes el ele vermiştir. İstikrarın sürmesi için tüm öğretmen arkadaşlarımız en iyi şekilde görevlerini yapmaktalar. Bu tür yarışmalarda başarımızı ileriye taşıyacaktır. İlimizde eğitimi daha ileri götürmeye çalışıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederim diye konuştu.
    
     Muhabir: Faik Erez-Ahmet Özler
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Ortaokullar Yarışıyor bilgi yarışması ön elemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER