ÖSYM Durum Analizi ve İstişare Toplantısı

ÖSYM Durum Analizi ve İstişare Toplantısı -ÖSYM Başkanı Demir: Bildiğiniz gibi üniversite giriş sistemi YÖKün kontörlü altında. YÖKün aldığı kararların biz uygulayıcısıyız. Son YÖK toplantısında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi de


AĞRI (A.A) - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir, Bildiğiniz gibi üniversite giriş sistemi YÖKün kontörlü altında. YÖKün aldığı kararların biz uygulayıcısıyız. Son YÖK toplantısında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden zorunlu olmayan veya farklı bir müfredat alanlara 5 felsefe sorusu sorulsun diye karar alındı. Bu kararı, 24 Martta yapılacak sınavda uygulayacağız dedi.
     ÖSYM Başkanı Demir, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Senato Salonunda düzenlenen, ÖSYM Durum Analizi ve İstişare Toplantısına katıldı.
     Demir, burada yaptığı konuşmada, Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS), Yüksek Öğretim Kurumunun (YÖK), ortaöğretim kurumlarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersini almak zorunda olmayan veya farklı müfredatla alan öğrencilerin, 2013-YGS Sosyal Bilimler testinde yer alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularından muaf tutulmasına ve söz konusu öğrencilere felsefe alanından 5 soru sorulmasına karar verdiğini hatırlattı.
     YGSnin 24 Martta yapılacağını ifade eden Demir, Bildiğiniz gibi üniversite giriş sistemi YÖKün kontörlü altında. YÖKün aldığı kararların biz uygulayıcısıyız. Son YÖK toplantısında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden zorunlu olmayan veya farklı bir müfredat alanlara 5 felsefe sorusu sorulsun diye karar alındı. Bu kararı, 24 Martta yapılacak sınavda uygulayacağız. Dolayısıyla Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinden almak zorunda olmayan ya da farklı bir müfredatla almak durumunda olan adaylarımız 5 felsefe sorusuyla değerlendirilecek, özellikle bu durumda olan adayları belki de rahatlatan bir karar oldu. Biz de bunu uygulayacağız diye konuştu.
     ÖSYM Durum Analizi ve İstişare Toplantısının yedincisini Ağrıda yaptıklarını belirten Demir, ÖSYMnin son 2 yılda yaşadığı süreci, rektörlerle paylaşacaklarını ve ÖSYMnin gelecekte yapacakları çalışmalar hakkında da bilgi vereceklerini söyledi.
     Demir, daha önce İstanbul, Sakarya, Malatya, Manisa ve Ankarada da bu toplantıyı yaptıklarını ifade ederek, bugün de Ağrıda yapılan bu toplantıyla tüm rektörlerle görüşme imkanı bulduklarını kaydetti.
     Bu toplantıların, ÖSYM için yararlı olacağını belirten Demir, 2010da aldığımız ÖSYMyi bugün ne duruma getirdiğimizi, sınavlarda hak ve adaleti tesis etmek adına yaptığımız sınav güvenliği çalışmalarını paylaşacak ve sayın rektörlere bundan sonraki çalışmaları sunup görüş ve önerilerini alacağız dedi.
     Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslana teşekkür eden Demir, Tekinarslanın, ÖSYMnin, özerk bir kurum olduğu dönemde ilk yönetim kurulu üyelerinden biri olduğunu hatırlattı.
     Demir, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof Dr. İrfan Aslana da organizasyon için teşekkür etti.
     Bölgedeki üniversite rektörlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı, basına kapalı devam etti.
    
     Muhabir: Fatma Güven-Metin Göktekin / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber ÖSYM Durum Analizi ve İstişare Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER