Otağı, çeşme ve lale Kent Ormanında

Otağı, çeşme ve lale Kent Ormanında buluşacak


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediyesi, Selçuklu mimarisindeki Erdem Bayazıt Kültür Merkezi, geleneksel Türk ev mimarisinin izlerini taşıyan semt konaklarından sonra Antalyaya, Osmanlı eseri kazandırmayı hedefliyor.
     Edebiyat, müzik ve şiir eşliğinde sohbetlerin yapıldığı Kanuni Sultan Süleyman Otağı benzerindeki çadırdan sonra Kent Parkına, Osmanlı mimarisinde bir çeşme inşa edildi.
     Park ve Bahçeler Müdürlüğü kontrolünde, otağın karşısında 100 metrekare alana yapılan çeşme hizmete girdi. Anadolu Selçuklu Devletinin ve Osmanlı Devletinin çeşitli dönemlerinin mimarisinin karakteristik çizgilerini taşıyan çeşmede, kubbe, saçak ile hilal ve kabartma motifleri bulunuyor. Kent Ormanına, Osmanlı Devletinde bir döneme adını veren lale soğanları da dikilmişti. Bahar mevsimin gelmesiyle birlikte Osmanlının üç önemli sembolü otağı, çeşme ve lale Kent Ormanında buluşmuş olacak.
     Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Türk-İslam medeniyetinde önemli bir yeri olan su hayratı kültürünü yaşatmak, Osmanlının mimari anlayışını genç kuşaklara tanıtmak amacıyla çeşmeyi inşa ettiklerini söyledi.
     Tarihi mirasın yaşatılmasına önem verdiklerine işaret eden Tütüncü, İlçedeki tarihi su saklama yapıları sarnıçların çevre düzenlemesini yaptık. Şimdi de Osmanlı Devletinin su hayratıyla ilgili önemli bir mimari eserini Antalyalılarla buluşturduk dedi.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Otağı, çeşme ve lale Kent Ormanında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER