Oyun Bozan Atölye perdelerini açıyor

Oyun Bozan Atölye perdelerini açıyor


SİVAS (A.A) - Sivas Sahne Sanatları Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Oyun Bozan Atölye sahneleyeceği 4 oyunla perdelerini açıyor.
     Derneğin yönetim kurulu başkanı ve atölyenin genel yayın yönetmeni Yaşar Elmas, düzenlediği basın toplantısında, genel anlamda sahne sanatlarıyla ilgili projeler üreteceklerini belirterek, ana temalarının tiyatro olduğunu vurguladı.
     Elmas, bu sezon sahneye 4 oyun koyacaklarını ifade ederek, 25 Kasımda bir öğretmenin hikayesinin konu edildiği Yaşar Elmas Hikayat adlı oyunla perdelerini açacaklarını aktardı. İkici oyunları olan Yüzleşme Eksi 45in seyirciyle ilk kez buluşacağını dile getiren Elmas, Sarıkamış dramının sahneye taşınacak olması açısından önemli bir oyun. Türk tiyatro tarihinde bir ilk olacak, çünkü daha önce Sarıkamış hikayesinin sahneye taşınmış halinin olmadığını düşünüyorum. Bu oyunda yine bir ilk olarak birçok sahne tekniği kullanılacak, bu da 3. boyut sahne tekniğidir, çünkü tiyatroda ses ve görüntünün dışında başka bir teknik kullanılmıyordu ifadelerini kullandı.
     Üçüncü oyunlarında Aşık Veyselin hayatını müzikal olarak anlatmaya çalışacaklarını belirten Elmas, dördüncü sahneleyecekleri eserin ise Oyun İçinde Oyun adlı çocuk oyunu olduğunu belirtti.
     Elmas, seyircilerine sahne aralarında çay ikramında bulunacaklarını dile getirerek, Dünya tiyatro tarihinde bir ilk de bu olacak sanırım dedi.
     Güncellemelerin, www.sivassahnesanatlari.com adresinden takip edilebileceğini belirten Elmas, oyunların Atatürk Kültür Merkezinde sahneleneceğini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Oyun Bozan Atölye perdelerini açıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER