Özürlülerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi

Özürlülerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi


ERZURUM (A.A) - Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar Müdür vekili Münir Yavuz, Özürlülerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi projesi kapsamında, hibe destek uygulamasına başlandığını söyledi.
     Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Kopenhag Siyasi Kriterlerini karşılamaya yönelik yürüttüğü Özürlülerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi projesi hibe destek uygulamasının başlatıldığını ifade etti.
     Yavuz, şunları kaydetti:
     Projeyle Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile alanda faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri arasındaki işbirliğinin güçlendirilerek, sivil toplum örgütlerinin Türkiyede özürlülük politikasının belirlenmesine ve uygulanmasına olan katkılarının arttırılması hedeflenmekte. Özürlülük alanında özellikle farkındalık artırma, eğitim, ulaşılabilirlik, mesleki eğitim ve sürdürülebilir istihdam, sağlık, sosyal yaşam alanlarına entegrasyon ve tam katılımın sağlanması ve ayrımcılığa karşı mücadele alanlarında faaliyet gösteren ve bu alanları hedefleyen projelere, Türkiye genelinde 25 bin ile 100 bin Avro arasında değişen hibelerle, toplamda 2 milyon Avro destek verilecek.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Özürlülerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER