Padişah

Padişah-ı Osman Bingölde sahnelendi -Adım Tiyatrosunca Bingöldeki tiyatroseverlerin beğenisine sunulan oyun seyirciden büyük alkış aldı


BİNGÖL (A.A) - Padişah-ı Osman adlı tiyatro oyunu Bingölde sanatseverlerle buluştu.
     Belediye Kültür Merkezinde sahnelenen Prof. Dr. Üstün Dökmenin yazdığı, Zafer Kayaokayın yönetmenliğini yaptığı Padişah-ı Osman günümüz ile Osmanlı dönemini mizahi bir dille anlatıyor.
     Can Atillanın müziklerini yaptığı, oyuncular Umut Oğuz, Ender Gülçiçek, Buket Uras, Tülin Ayhan, İlter Akçatepe ve Zeynep İlgünün yanı sıra ses sanatçısı Soner Arıcanın da rol aldığı oyun, Osmanlı İmparatorluğu hakkında tezini yazarken aklını yitiren bir kişinin kendisini padişah sanmasını konu ediyor. Akıl hastanesinde görev yapan başhekim, hekim ve hastanede görevli olan personele hastanın tedavisinin psiko-drama olduğunu söylemesiyle olayların seyri değişiyor ve tüm hastane çalışanları Osmanlı döneminden karakterlere bürünerek, hasta olan kişinin oyununa dahil oluyor. Oyunun sonunda ise hastanın kendi cephesinden bakılınca haklı olduğu birçok nokta ortaya çıkıyor.
     Oyunu ücretsiz seyretme fırsatı bulan Bingöllü sanatseverler, oyuncuları ayakta alkışladı.
     Soner Arıca ve Umut Oğuza yoğun ilgi gösteren izleyiciler, fotoğraf çektirdikleri Arıcanın kaleme aldığı Belki de Hiç Unutmadım adlı romanını imzalattılar.
     Arıca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gördükleri ilgiden büyük mutluluk duyduklarını belirterek, beklediklerinin üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarını söyledi.
     Bunun bir oyuncu için son derece önemli olduğunu ifade eden Arıca, Bu tiyatro adına sevindirici bir şey. Çok gururlandım. Buradaki seyirci ile aramızdaki ilişkiyi hiç unutmayacağım dedi.
     Oyunculardan Umut Oğuz ise, oyuna gösterilen ilgi karşısında çok şaşırdıklarını ifade ederek, Burada muhteşem bir seyirci var. Keşke bütün tiyatrolar buraya gelip oyun sahneleme imkanı yakalayabilseler. Çok coşkulu bir seyirci kitlesi vardı. Burada neden daha önce tiyatro oynamadığımıza şaşırıyorum. Bundan sonra sık sık Bingöldeki sanatseverlerle buluşacağım diye konuştu.
     Seyirciler de Bingölde bu tür sanatsal etkinliklerin daha sık gerçekleştirilmesini istediklerini belirttiler.
     Oyun üç gün boyunca Bingölde sahnelenecek.
    
     Muhabir: Naim Boşkut - Abdullah Çelik / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER